Soboťania vyhrali v Poprade

Rimavskosobotskí futbalisti zdolali hráčov Popradu na ich trávniku. Tri body im zabezpečil dvadsaťročný Adrián Macejko, ktorý skóroval dvakrát. Hráč fortunaligového MFK Ružomberok nadviazal na hetrik, ktorý dosiahol pred týždňom v zápase proti Stropkovu. V prebiehajúcom ročníku tretej ligy Východ dal už jedenásť gólov a o jeden predstihol Sebastiána Gembického. V súťaži bolo na programe 25. kolo. Zverenci kouča Eugena Bariho zaznamenali štvrtú výhru vonku.

Východniari, ktorí bojujú o záchranu, išli do vedenia v 35. min. Do streleckej listiny sa zapísal Chodníček. Gemerčania otočili priebeh zápasu v druhom dejstve. A to v krátkom časovom úseku. V 77. min bol autorom vyrovnávajúceho gólu Adrián Macejko. Víťazný gól strelil v 78. min takisto Macejko.

V zostave MŠK mal trojnásobné zastúpenie prvoligový MFK Ružomberok. Boli to Jakub Rakyta, Adrián Macejko a premiéru vo farbách Soboťanov mal gólman Ivan Krajčírik. V desiatom kole R. Sobota triumfovala doma nad Popradčanmi 5:1. Dvakrát skóroval Macejko a ďalšie góly dali Sebastián Gembický, Dominik Iboš a z penalty Erik Ľupták.

FK Poprad – MŠK Rimavská Sobota 1:2 (1:0)
Zostava R. Soboty: Krajčírik – Šoltíšik (22. Oluwaseun Japhet), Petrán, Langa, Rakyta – Macejko, Iboš, Ľupták (88. Koóš), Gembický, Oláh (58. Juhász) – Vujoševič.

Rimavskosobotský mančaft má bodov 40 bodov (dvanásť víťazstiev, štyri remízy, deväť prehier so skóre 49:45) a v tabuľke klesol zo štvrtého na piate miesto. Gemerčania privítajú v nedeľu 14. mája hráčov Baníka Kalinovo.

Zdroj: vobraze.sk