Soboťania si poradili s Vranovom

V domácom prostredí nezaváhali, hoci mali veľmi zdatného súpera. Futbalisti MŠK Rimavská Sobota pokorili hráčov MFK Vranov nad Topľou 2:1. Zverenci kouča Eugena Bariho otočili zápas, ktorý sa vyvíjal pre nich nepriaznivo. V tretej lige Východ bolo na programe ôsme kolo. Pred ním figurovali Gemerčania na šiestom a Vranovčania na treťom mieste. Východniari išli do vedenia v 26. min. Po rohovom kope skóroval hlavou ich kapitán Babjak. Gemerčanom vyšiel začiatok druhého dejstva. O vyrovnanie sa postaral v 48.min Sebastián Gembický, ktorý opäť ukázal, akým prínosom je pre mužstvo. S jeho pohotovou strelou si gólman Dráb neporadil. Víťazný gól dal v 58. min poľahky po vyšachovaní vranovskej obrany Csaba Juhász. Bol to jeho štvrtý presný zásah v tomto ročníku treťoligovej súťaže a je v nej najlepším strelcom MŠK.

V zostave Soboťanov mal štvornásobné zastúpenie fortunaligový MFK Ružomberok (brankár Tomáš Frühwald, Matúš Malý, Alexander Selecký a Adrián Macejko). Vranov vedie tréner Roman Lazúr, niekdajší hráč Rimavskej Soboty.

MŠK Rimavská Sobota – MFK Vranov nad Topľou 2:1 (0:1)

Zostava R. Soboty: Frühwald – Aleksič, Petrán, Gardič (46. Ciprus), Selecký – Juhász (80. Oláh), Malý, Ľupták (80. Kisievi), Gembický (90. Rigo), Fadairo – Macejko (64. Iboš).

Rimavskosobotský tím má aktuálne na konte 14 bodov (štyri výhry, dve remízy, dve prehry so skóre 15:11). V deviatom kole sa Soboťania predstavia 2. októbra v Stropkove.

Zdroj: vobraze.sk