Soboťania remizovali s lídrom súťaže

Futbalisti MŠK Rimavská Sobota hostili v piatom kole tretej ligy Východ hráčov ŠK Odeva Lipany. Gemerčania viedli, prišli však o vylúčeného hráča a napokon si body s lídrom súťaže podelili. Duel sa skončil nerozhodne 1:1. V zostave domácich nastúpili traja hráči z kádra fortunaligového MFK Ružomberok (Dominik Ťapaj, Viktor Úradník a Alexander Selecký). Nechýbal v nej Sebastián Gembický, ktorý hral prvýkrát za Rimavskú Sobotu v treťoligovej súťaži. Najnovšou posilou MŠK je Nigérijčan David Adeniyi Fadairo (21). Tento krídelník sa vrátil na juh stredného Slovenska po anabáze na Cypre a rovnako vybehol na trávnik od začiatku stretnutia.

Domácich poslal do vedenia v 34. min Csaba Juhász, ktorému ponúkol gól ako na tácke Gembický. Tridsaťpäťročný Juhász poľahky skóroval tretíkrát v prebiehajúcom ročníku. Na priebeh zápasu malo vplyv vylúčenie Gembického v 56. min. Druhú žltú kartu a zároveň červenú mu hlavný arbiter Kolofík ukázal po jeho súboji s brankárom Lipian Bartošom v šestnástke hostí. Soboťania sa po tejto situácii pritom dožadovali penalty. Východniari vyrovnali v 83. min z pokutového kopu, premenil ho Mário Jacko.

MŠK Rimavská Sobota – ŠK Odeva Lipany 1:1 (1:0)
Zostava R. Soboty: Ťapaj – Aleksič, Petrán, Ľupták, Selecký – Juhász (73. Kisievi), Ciprus, Úradník (89. Koóš), Iboš (64. Oláh), Fadairo (89. Šulek) – Gembický.
Rimavská Sobota má sedem bodov a v šiestom kole pocestuje v sobotu 10. septembra do Lučenca.

V druhom kole Slovnaft Cupu sa predstavili hráči MŠK Rimavská Sobota vo Veľkom Krtíši. Zápas sa hral v stredu 31. augusta. Rimavskosobotský kouč Eugen Bari mal prvýkrát k dispozícii už aj Sebastiána Gembického a bol kto práve on, kto výraznou mierou prispel k postupu cez účastníka piatej ligy. Po jeho centri si dal v 18. min vlastný gól Dobrocký a v 90. min práve Gembický prekonal domáceho brankára. Veľký Krtíš tak podľahol Soboťanom 0:2. Tí v ďalšom kole privítajú v stredu 21. septembra fortunaligový MFK Dukla Banská Bystrica.

Zdroj: vobraze.sk