Soboťania prehrali v Starej Ľubovni. Východniari dali víťazný gól v závere duelu

ilustračné foto z rozcvičky hráčov MŠK R. Sobota

Futbalisti MŠK Rimavská Sobota v Starej Ľubovni nezabodovali. Zverenci kouča Eugena Bariho utrpeli prvú prehru v aktuálnej sezóne. Stará Ľubovňa pokorila Gemerčanov 3:2. Nováčik súťaže strelil víťazný gól v závere zápasu, ktorý bol súčasťou štvrtého kola tretej ligy Východ. Pred ním figurovali domáci v tabuľke na piatom a hostia na siedmom mieste. Vzhľadom na nepárny počet tímov v súťaži mali Soboťania pred týždňom voľno. Tí v prvých dvoch kolách neinkasovali. Rimavskosobotské mužstvo má na konte naďalej štyri body (jedna výhra, jedna remíza, jedna prehra so skóre 3:3).

Stará Ľubovňa išla do vedenia už v 4. min. Z pokutového kopu skóroval Serečin. Na rozdiel dvoch gólov zvýšil v 29. min znovu skúsený Serečin. Gemerčanov vrátil do hry devätnásťročný Matúš Krištof. Ten znížil v 45. min na 2:1. Bol to jeho premiérový presný zásah v rimavskosobotských farbách. V 53. min Krištof, ktorý prišiel do MŠK na hosťovanie z Ružomberka, vyrovnal na 2:2. Tretí gól hostia nepridali a v nadstavenom čase kapitulovali. Tri body pre východniarov zariadil Poliak Witek.

V rimavskosobotskej zostave mal v rámci striedavého štartu trojnásobné zastúpenie prvoligový MFK Ružomberok, v bráne chytal Branislav Sokol a okrem neho nastúpili Jakub Luka i David Jackuliak.

Stará Ľubovňa Redfox Football Club – MŠK Rimavská Sobota 3:2 (2:1)
Zostava R. Soboty: Sokol – Radauel Kaua (56. Lupták), Petrán, Luka, Oluwaseun Japhet – Juhász, Krištof (75. Kurek), Ciprus (75. Krstich), Gembický, Oláh (68. Vargic) – Jackuliak.

V piatom kole rimavskosobotský mančaft privíta v nedeľu 3. septembra TJ Tatran Oravské Veselé.

Zdroj: vobraze.sk