Soboťana Nôtu kontaktoval majster Slovenska

Nôta

Florbalista Lukáš Nôta bude naďalej pôsobiť v bratislavskom ŠK Lido Prírodovedec, ktorý účinkuje v extralige mužov. Dvadsaťročný Soboťan s kanonierskymi schopnosti sa pritom ocitol v hľadáčiku majstra Slovenska. „Oslovil ma ŠK 1. FBC Trenčín, ktorý v minulej sezóne vyhral súťaž. Bolo by fajn hrať za trenčiansky klub, bola by to určite výzva bojovať o titul, ale zvážil som aj dochádzanie z Bratislavy do Trenčína. V ŠK Lido Prírodovec sú celkom dobré podmienky a vyhodnotil som to tak, že toto je najlepšie riešenie pre mňa, takže zostávam v doterajšom klube,“ povedal pre vobraze.sk krídelník Lukáš Nôta. Má za sebou druhý ročník štúdia na Ekonomickej univerzite v Bratislave.

Patrí medzi najlepších strelcov v najvyššej súťaži. So spoluhráčmi z ŠK Lido už zarezáva v príprave na novú sezónu. V tej uplynulej obsadili nevďačné štvrté miesto. „V tejto fáze predovšetkým beháme a posilňujeme. Viem, že táto kondičná príprava je potrebná, aby sme mohli dosiahnuť nejaký úspech. Podstúpili sme vstupné fyzické testy a uvidím, aké budú tie výstupné v mojom prípade,“ uviedol útočník, ktorý začínal s kariérou v FBC Slovan Rimavská Sobota. Prvú ligu mužov potom hrával v Detve a v juniorskej extralige žiaril vo farbách FBK BCF Dukla Banská Bystrica.

Novým trénerom ŠK Lido Prírodovedec sa stal Jakub Horecký. „Je zároveň trénerom juniorskej reprezentácie. Jeho príchod by mohol znamenať progres aj v mojom prípade a pomôcť k tomu, aby som prenikol do seniorskej reprezentácie. Očakávam, že prinesie do mančaftu medzinárodnú úroveň florbalu,“ vyjadril sa Lukáš Nôta. Ako dodal, chceli by v extralige zaútočiť na medailové priečky. Rád by si zlepšiť individuálne štatistiky a čo najviac pomohol tímu k naplneniu ambícií.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album Lukáša Nôtu