Soboťan Tamáši zažíva najlepšiu sezónu

Alex Tamáši
Alex Tamáši pri streľbe

Alex Tamáši prispel výrazným spôsobom k triumfu HC ’05 Banská Bystrica vo včerajšom zápase Tipos extraligy. Rodák z Rimavskej Soboty dal gól a pridal aj dve asistencie. Barani prehrávali v domácom prostredí s hokejistami Dukly Trenčín 1:3, no vďaka štyrom presným zásahom v tretej tretine napokon doviedli duel do víťazného konca (5:3). Tamáši skóroval v 50. minúte, pohotovou strelou v presilovej hre vyrovnal na 3:3. Následne mal prsty v štvrtom i piatom góle Banskobystričanov. Ich trénerom sa v priebehu sezóny stal Fín Antti Karhula. Mančaft spod Urpína figuruje v neúplnej tabuľke na siedmej priečke.

„Som rád, že som takýmto spôsobom pomohol nášmu tímu a pripísali sme si tri body do tabuľky. Každý má zásluhu na tomto víťazstve, prispel k nemu niečím, je za tým tímová práca. Trenčania v prvých dvoch tretinách neskutočne korčuľovali, nedarovali nám ani meter ľadu. V tretej tretine však hostia začali brániť, urobili nejaké fauly a využili sme presilovky,“ povedal pre vobraze.sk Alex Tamáši (23). Ako dodal, jeho výkon nebol ideálny, nedávno prekonal covid. „Vynechal som kvôli nemu pár zápasov. Nie som ešte v plnej forme,“ podotkol.

Na konte má aktuálne už devätnásť kanadských bodov, nastrieľal sedem gólov a zaznamenal dvanásť asistencií. Je to jeho individuálny rekord, keďže v predchádzajúcich ročníkoch nazbieral v extralige maximálne šestnásť bodov. „Som spokojný s tým, že sa mi darí. Dostávam veľa priestoru na ľade, čo sa snažím maximálne využívať. Teší ma, že bodujem. Z individuálneho hľadiska je toto určite moja najlepšia sezóna. Nejdem hovoriť, na čo si ešte trúfam. Ale keď to pôjde takto ďalej, budem len veľmi rád,“ povedal stredný útočník. Čím je to, že prvýkrát atakuje hranicu dvadsiatich bodov? „Každopádne sú za tým už aj skúsenosti, ale tiež spoluhráči v útoku, keďže medzi nami funguje chémia. Cítim dôveru trénerov, ako som spomínal, dostávam veľa priestoru na ľade,“ odvetil Alex Tamáši, ktorý začínal s hokejom v Rimavskej Sobote.

Najvyššiu súťaž hral aj vo farbách HK Orange 20 i Liptovského Mikuláša. Bol mládežníckym reprezentantom a v ročníku 2017/2018 účinkoval na svetovom šampionáte do 20 rokov v americkom Buffale.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album Alexa Tamášiho