Soboťan Tamáši si zahrá v drese reprezentácie na Nemeckom pohári

Alex Tamáši s číslom 25 na drese

Hokejista Alex Tamáši skóroval v prebiehajúcom ročníku Tipos extraligy štyrikrát a zaznamenal šesť asistencií. Dvadsaťštyriročný Soboťan je priebežne s desiatimi kanadskými bodmi najproduktívnejším hráčom HC ‘05 Banská Bystrica. „Som rád, že sa mi celkom darí. Určite by to však mohlo byť aj lepšie. Mohol som totiž mať na konte viac kanadských bodov. Sezóna je však ešte dlhá, treba myslieť pozitívne,“ povedal pre vobraze.sk dvadsaťštyriročný Tamáši. Ako dodal, trápi ho však skutočnosť, že výkony tímu nie sú také, ako by si to zainteresovaní predstavovali. V klube sa už udiala i zmena na pozícii trénera. Fína Anttiho Karhulu na nej nahradil jeho dovtedajší asistent Rudolf Jendek. „Nejako sa nám nedarí vyhrávať a získavať body,“ poznamenal stredný útočník mančaftu spod Urpína. Banskobystričania figurujú na desiatej priečke. V súťaži účinkuje dvanásť celkov.

Tamáši figuruje v nominácii reprezentácie na budúcotýždňový Nemecký pohár. Slováci si pod taktovkou kouča Craiga Ramsayho zmerajú v Krefelde sily s tromi súpermi (Rakúsko, Dánsko, Nemecko). „Neočakával som túto pozvánku, ale dúfal som, že by som sa mohol do nominácie dostať. Teší ma, že sa mi to podarilo. Nemám od účinkovania na turnaji veľké očakávania. Stále však chcem podať čo najlepšie výkony a odohrať v mojom podaní čo najlepšie zápasy. Každopádne si mienim vypýtať nomináciu aj na ďalšie reprezentačné podujatie,“ uviedol Alex Tamáši.

V máji sa predstavil premiérovo na svetovom šampionáte seniorov vo Fínsku. Odohral tam všetky duely a v zápase proti Taliansku prvýkrát na takomto fóre rozvlnil sieť.

S hokejom začínal Tamáši v Rimavskej Sobote. Bol mládežníckym reprezentantom a zahral si na majstrovstvách sveta do 20 rokov.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album A. Tamášiho