Hokejista Ďuriš sa teší na pôsobenie v R. Sobote

Útočník Dalibor Ďuriš posilní káder druholigového HKM Rimavská Sobota. Dvadsaťjedenročný hokejista z Rimavských Zalužian zarezáva v aktuálnej sezóne vo farbách prvoligového HK Brezno Knights. „Môžem potvrdiť, že budem hrávať za Rimavskú Sobotu v rámci striedavého štartu. Prvýkrát by sa mal v jej drese nastúpiť v sobotu 5. novembra v domácom zápase proti Partizánskemu. V Brezne však budem pôsobiť naďalej,“ povedal pre vobraze.sk Dalibor Ďuriš. „Teším sa na účinkovanie v Rimavskej Sobote. Mužstvu sa darí. Viem, že tam chodia ľudia na hokej. Bude to pre mňa niečo nové. Neviem presne, čo mám od toho čakať,“ pokračoval. Soboťania triumfovali v doterajších štyroch zápasoch a vedú tabuľku západnej skupiny druhej ligy s plným počtom bodov. Ďuriš zažil so Zvolenčanmi v ročníku 2020/2021 radosť z majstrovského titulu.

V najvyššej súťaži hájil Ďuriš okrem HKM Zvolen aj farby MHk 32 Liptovský Mikuláš. „Neberiem účinkovanie v druhej lige vôbec ako ústup z pozícií. Potrebujem totiž hrať veľa, vyhrať sa, byť vyťažený na ľade, získať hernú pohodu,“ skonštatoval krídelník, ktorý s hokejom začínal v Rimavskej Sobote. „Rimavskosobotský klub prejavil o mňa záujem už v lete. HKM ma chcel získať na klasické hosťovanie,“ ozrejmil Dalibor Ďuriš.

V prípravnom období sa zranil, a tak naskočil do aktuálnej sezóny neskôr. V drese Brezna zatiaľ nedal gól. „To rameno mi drží. Cvičil som, pomohol mi aj fyzioterapeut. Vyhol som sa operácii. Zloženie jednotlivých formácií sa v breznianskom mužstve menilo. Teraz by však už malo byť stabilnejšie,“ uviedol. Na extraligovej scéne skóroval raz. Ako hráč Zvolena prekonal vtedajšieho gólmana Liptovského Mikuláša Tomáša Vošvrdu. „V lete som zmenil hráčskeho agenta. Teraz ma zastupuje práve Vošvrda, ktorý je zároveň brankárom extraligových Michaloviec,“ podotkol bývalý mládežnícky reprezentant.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album D. Ďuriša, foto: M. Bono