Soboťan Ciprus háji farby Ružomberka

Hugo Ciprus

Svoje futbalové nadanie rozvíja na Liptove. Hugo Ciprus je odchovancom MŠK Rimavská Sobota. Cez medzizastávku v MFK Dukla Banská Bystrica sa dostal do MFK Ružomberok. Na Liptove zarezáva od januára 2019. V jesennej časti aktuálnej sezóny nastupoval za prvoligový mančaft starších dorastencov. Trénerom ružomberskej devätnástky je Miroslav Latiak, ktorý si v priebehu hráčskej kariéry obliekal aj dres Rimavskej Soboty. „Jesennú časť hodnotím v mojom podaní celkom pozitívne. Pokiaľ som nebol zranený, tak som s výnimkou nejakých dvoch – troch zápasov hrával. Mal som zranený členok a jeden výpadok kvôli chorobe. Bol som spokojný s priestorom, ktorý som mal na ihrisku,“ uviedol pre vobraze.sk sedemnásťročný Ciprus.

V jesenných zápasoch nastupoval na poste stopéra i defenzívneho záložníka. „Na pozícii stopéra sa mi hrá lepšie, tam som doma. Som však rád, že hrávam, takže z tohto pohľadu uvítam, keď je to aj na poste defenzívneho záložníka,“ poznamenal tínedžer z Rimavskej Soboty. Liptáci prezimujú v strede tabuľky. V neúplnej tabuľke figurujú na siedmej priečke, v súťaži účinkuje štrnásť celkov. „Chceli sme byť minimálne v prvej päťke, čo sa nám na jeseň nepodarilo. Máme na čom pracovať, aby to na jar bolo lepšie,“ skonštatoval študent obchodnej akadémie.

Vlani bol Ciprus kapitánom prvoligového tímu v kategórii U17. Prechod z nej do kategórie U19 bol podľa jeho slov náročný. „V kádri sme sa stretli hráči z dvoch ročníkov. Veľa chalanov muselo aj odísť do iných klubov,“ podotkol Hugo. Za svoju najsilnejšiu stránku považuje rozohrávku a čitanie hry. Naopak, pripomenul, zlepšiť potrebuje hlavne kondičnú pripravenosť. Predtým ho v Ružomberku viedol kormidelník Peter Penov, ten takisto zhodou okolností hrával i v Rimavskej Sobote.

„MFK Ružomberok považujem za dobrú voľbu. Futbalovo v ňom napredujem. Pôsobenie v ružomberskom klube mi dáva veľa. Tréneri sú na vysokej úrovni, spoluhráči sú dobrí. Mám dôvod na spokojnosť, ale pôsobím v MFK už prakticky tri roky a možno by to chcelo ešte v mládežníckom veku zmenu. Možno k nej príde, ale neviem, kedy to bude,“ uviedol Hugo Ciprus. Futbalom chce zarábať. „Mám ambície hrať prvú ligu v mužskej kategórii,“ zdôraznil.

Zdroj: vobraze.sk