Slížová sa ide pripravovať na majstrovstvá sveta

Patrícia Slížová sa stala majsterkou Slovenska v silovom trojboji junioriek. Dvadsaťročná Soboťanka je v nominácii na mládežnícke majstrovstvá sveta, ktorých dejiskom bude v auguste Oradea (Rumunsko). Národný šampionát v dorasteneckej a juniorskej kategórii sa konal uplynulý víkend v obci Rovensko. Hlavným rozhodcom na ňom bol Kristián Slíž, Patriciin brat.

Slížová štartovala v hmotnostnej kategórii do 84 kg. V drepe zdolala 160 kg, v tlaku na lavičke pokorila 75 kg a v mŕtvom ťahu 130 kg. V trojboji tak dosiahla výkon 365 kg. V jej váhe nemala súperky.  Je členkou PWL-Club Svätoplukovo.

„Som veľmi spokojná so svojimi výkonmi. Na M – SR som trénovala dva týždne. Predtým som sa pripravovala na majstrovstvá Slovenska v klasickom silovom trojboji. Je pre mňa pomerne ťažké preladiť z klasického silového trojboja na tento tradičný. Rozdiel spočíva v oblečení, teda v použití dresov. Teraz som sa predstavila v drese, takto som viac zvyknutá súťažiť,“ uviedla pre vobraze.sk Patrícia Slížová.

Tentokrát neprekonala národné rekordy. Pred dvomi týždňami vytvorila na majstrovstvách Slovenska v klasickom silovom trojboji štyri juniorské rekordy a jeden v kategórii žien.

V absolútnom poradí junioriek obsadila Slížová na republikovom šampionáte v Rovensku druhú priečku. „Som spokojná s týmto umiestnením. Do zbierky mi tak pribudla zlatá medaila a pohár,“ reagovala.

Mladá siláčka figuruje v nominácii na majstrovstvá sveta junioriek. Na takomto podujatí doteraz neštartovala. Zápolila však už na európskom šampionáte dorasteniek  v Plzni, odkiaľ si v roku 2019 priniesla štyri medaily. V trojboji skončila na bronzovej pozícii, v drepe a v mŕtvom ťahu získala striebro, v tlaku na lavičke bola tretia.

„Som rada, že pôjdem na majstrovstvá sveta do Rumunska. Uvidíme, ako tam dopadnem. Budem sa však snažiť pripraviť čo najlepšie. Najskôr budem trénovať v Piešťanoch, kde študujem a potom v Rimavskej Sobote,“ povedala Slížová.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album P. Slížovej