Slíž sa nechce vrátiť z ME naprázdno

Kristián Slíž (26) sa predstaví na augustových majstrovstvách Európy v silovom trojboji. V Plzni zasiahne do bojov na budúci víkend vo váhe do 105 kg. Silák z Rimavskej Soboty, člen ŠK SPC Častá, bude zápoliť na kontinentálnom šampionáte seniorov druhýkrát. Pred dvomi rokmi obsadil v trojboji ôsme miesto. Štartoval už aj na majstrovstvách sveta.

Slíž získal v júni tretí titul majstra Slovenska medzi seniormi. „Príprava na ME bola dobrá. Boli sme aj na sústredení v Grécku, kde sa mi fajn trénovalo. Od majstrovstiev Slovenska ma však pobolieva zápästie pravej ruky. Bolí ma pri drepe. Posledný týždeň to ale už bolo lepšie. Dúfam, že budem vedieť súťažiť bez nejakých zdravotných limitov. Celkovo môžem povedať, že som bol s prípravou spokojný. Bola podobná ako tá pred republikovým šampionátom,“ uviedol pre vobraze.sk Kristián Slíž.

Podľa jeho slov nemá pred zápolením v Česku prehnane veľké oči. Rád by sa však odtiaľ vrátil s cenným kovom. „Uvidíme, čo sa mi podarí. Mám ambície posúvať sa vyššie, zlepšovať sa. Aspoň jednu medailu v niektorej disciplíne by som chcel získať. Na základe nominačného výkonu to teraz vyzerá, že by to mohlo byť v tlaku na lavičke,“ poznamenal.

Má poznatky o súperoch, s ktorými sa stretne. „Opatrenia proti šíreniu pandémie sa prejavia na účasti v mojej váhovej kategórii. Budeme v nej šiesti, dvaja z toho sú skutočne elitní. Žiadny súper mi nie je neznámy. Viacerí siloví trojbojári sa odhlásili z účasti na ME,“ povedal Slíž. V Plzni už štartoval jednak na ME seniorov a predtým tiež na kontinentálnom šampionáte juniorov.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album K. Slíža