Slíž sa medzi európskou elitou nestratil

Kristián Slíž (vpravo)

Kristián Slíž z Rimavskej Soboty obsadil na majstrovstvách Európy v silovom trojboji šieste miesto. Ich dejiskom bolo uplynulý týždeň mesto Thisted (Dánsko). Člen ŠK SKP Častá súťažil v hmotnosti do 105 kg a v trojboji dosiahol výkon 900 kg. V drepe zvládol 362,5 kg, v tlaku na lavičke 237,5 kg a v mŕtvom ťahu 300 kg. „Som spokojný s umiestnením. Obhájil som tú pozíciu, ktorá mi patrila na základe dosiahnutých výkonov už pred šampionátom. Mal som krátku prípravu na ME, vzhľadom na moju pracovnú a študijnú vyťaženosť bola pomerne problematická. Bolo to také improvizované,“ povedal pre vobraze.sk dvadsaťsedemročný Kristián Slíž. Na medailové priečky v jednotlivých disciplínach neprenikol.

Osobné rekordy si na severe Európy nezlepšil a podľa jeho slov ani nemal také ambície. „Tie moje výkony boli štandardné. Rozhodcovia posudzovali naše pokusy prísne. Napriek tomu som bol rád, že som v drepe dosiahol výkon 362,5 kg. S výkonom v tlaku na lavičke môžem byť spokojný. V mŕtvom ťahu som zvládol na prvý pokus 300 kg a potom som dvakrát skúšal 315 kg, ale dvakrát mi to vypadlo z rúk. Silu som mal, no zradil ma úchop,“ uviedol päťnásobný majster Slovenska v seniorskej kategórii.

Pred dvomi rokmi získal Kristián Slíž bronz na európskom šampionáte v silovom trojboji, ktorý sa konal v Plzni. Považuje to za životný úspech. „Šampionát v dánskom meste Thisted bol dobre zorganizovaný. Kým v Plzni, kde som už súťažil na ME viackrát, nebýva veľa divákov, tak v Dánsku bolo plné hľadisko. Páčila sa mi atmosféra, ktorá tam vládla,“ uviedol silák Slíž.

Slíž dominoval na majstrovstvách Slovenska v silovom trojboji

Zdroj: vobraze.sk, foto: FB EPF