Slíž dominoval na majstrovstvách Slovenska v silovom trojboji

Kristián Slíž triumfoval na majstrovstvách Slovenska v silovom trojboji. Dvadsaťsedemročný silák z Rimavskej Soboty sa stal národným šampiónom vo váhe do 105 kg. V trojboji dosiahol výkon 927,5 kg (drep – 372,5 kg, tlak na lavičke 242,5 kg, mŕtvy ťah 312,5 kg). Slíž rozšíril v Častej svoju zbierku majstrovských titulov. Medzi seniormi získal zlato piatykrát. Prvenstvo si zároveň vybojoval aj v absolútnom poradí, teda bez rozdielu váhových kategórií po prepočítaní výkonov. „Išlo to podľa plánu. Som spokojný s tým, ako to dopadlo. Mal som majstrovské ambície. Chcel som každopádne vyhrať moju váhovú kategóriu i zaútočiť na titul absolútneho majstra Slovenska, čo sa mi podarilo splniť,“ povedal pre vobraze.sk Kristián Slíž (ŠK SPC Častá).

Poukázal na to, že v drepe i celkovo v trojboji si vytvoril osobný rekord. „Ten môj výkon v tlaku na lavičke bol fajn. Menil som dres, v ktorom súťažím a nevedel som dopredu, ako to dopadne z hľadiska silových parametrov. V mŕtvom ťahu som zdvihol v druhom pokuse toľko, aby som si vytvoril osobný rekord v trojboji, čo sa mi podarilo. Moje nové osobné maximum teda predstavuje 927,5 kg,“ priblížil Slíž, ktorý si zabezpečil miestenku na májové majstrovstvá Európy. Tie sa uskutočnia v Dánsku. „Budem sa snažiť pripraviť na ME čo najlepšie,“ avizuje.

Kristián Slíž sa už predstavil na majstrovstvách Európy i sveta. V roku 2021 získal na ME v Plzni v trojboji bronz, čo považuje za najväčší doterajší úspech.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album K. Slíža