Slíž ovládol národný šampionát

Preukázal svoje nesporné kvality. Silový trojbojár Kristián Slíž (26) kraľoval na majstrovstvách Slovenska. Ich dejiskom bola uplynulý víkend Častá. Silák z Rimavskej Soboty, ktorý háji farby ŠK SPC Častá, štartoval vo váhe do 105 kg. V trojboji dosiahol celkovo výkon 920 kg. V drepe zvládol 360 kg, v tlaku na lavičke pokoril 240 kg a v mŕtvom ťahu 320 kg.

Slíž získal tretí titul majstra Slovenska v seniorskej kategórii. „Som veľmi spokojný so svojím výkonom v trojboji. Rovnako to platí aj o výkonoch v jednotlivých disciplínach. V každej som si vytvoril osobný rekord a som tomu veľmi rád,“ povedal pre vobraze.sk Kristián Slíž.

Doteraz zápolil v nižšej hmotnostnej kategórii. „Cielene som išiel do vyššej váhovej kategórie. Už v nej budem súťažiť pravidelne. Čakal som, čo to spraví. Mal som inú prípravu, ako tomu bolo vo váhe do 93 kg. Museli sme vyskúšať aj nové dresy. Nakoniec to však všetko vyšlo veľmi dobre,“ uviedol Slíž. Ako poznamenal, zabezpečil si miestenku na európsky i svetový šampionát. „Splnil som potrebné limity. ME budú začiatkom augusta v Plzni,“ doplnil ambiciózny športovec.

Má skúsenosti z medzinárodnej scény. V roku 2019 štartoval na ME v Plzni, kde obsadil v trojboji ôsme miesto. V Česku si vtedy vytvoril tri osobné rekordy a jeden národný. Zápolil potom aj na svetovom šampionáte v Dubaji, kde skončil dvanásty. Vlani sa vrcholné podujatia kvôli pandémii nekonali.

Na ME juniorov (Plzeň) získal pred tromi rokmi v trojboji striebornú medailu, pomohlo mu k tomu tiež prvenstvo v mŕtvom ťahu. Na majstrovstvách sveta juniorov (Potchefstroom) obsadil piatu priečku, pričom v mŕtvom ťahu si ukoristil striebro.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album K. Slíža