Skvelý úspech Soboťanky Megelovej. V Maribore získala bronz

Stela Megelová s bronzom (vpravo)


Potvrdila veľký talent a dosiahla skvelý úspech. Plavkyňa Stela Megelová z Rimavskej Soboty si vybojovala na Európskom olympijskom festivale mládeže v Maribore bronzovú medailu. Štrnásťročná členka breznianskeho klubu Flipper ju získala v polohových pretekoch na 200 metrov. V dnešnom finále dosiahla čas 2:17,78 min, zlepšila si osobný rekord a veľmi tesne odsunula na štvrtú priečku Maďarku Bartovú. V semifinále zaznamenala Megelová piaty najlepší čas, bolo to zlepšenie v porovnaní s predchádzajúcimi rozplavbami. Trénuje ju jej otec Michal Megela. Zlato poputuje do Veľkej Británie zásluhou Cooperovej, striebro získala Nemka Rothová. Polohové preteky sú disciplínou, ktorá pozostáva zo štyroch plaveckých štýlov – znak, motýlik, prsia, kraul (voľný spôsob).

„Z medaily mám veľkú radosť, je za ňou veľa práce. Krátka polohovka je moja najsilnejšia disciplína. Pred pretekmi som telefonovala s mojím ocinom, ktorý ma trénuje. Držala som sa jeho rád. Po dohmate som sa v prvej chvíli aj zľakla, či mám naozaj medailu. Finiš bol veľmi tesný,“ povedala pre olympic.sk bronzová medailistka Stela Megelová.

Megelová postúpila na EYOF-e v Slovinsku aj do finále na 200 metrov znak, v ktorom napokon obsadila šieste miesto. Predstavila sa tiež v štafetách, slovenské reprezentantky obsadili v disciplíne 4 x 100 m voľným spôsobom pätnáste miesto. V zmiešanej štafete na 4 x 100 m voľným spôsobom sa umiestnilo Slovensko aj so Stelou na šestnástej  priečke.

V júli zápolila Stela Megelová najprv na juniorských majstrovstvách Európy v srbskom Belehrade, tento mesiac už teda štartuje na druhom vrcholnom podujatí. „Stela Megelová je naša vychádzajúca hviezdička,“ uviedla generálna sekretárka Slovenskej plaveckej federácie (SPF) Ivana Lange pre webovú stránku tejto federácie po MEJ. Ako dodala, Stela má veľkú podporu v rodinnom zázemí. „Verím, že má pred sebou úspešnú plaveckú budúcnosť,“ vyjadrila sa Lange s tým, že nič nie je treba uponáhľať.

Zdroj: vobraze.sk, olympic.sk, foto: reprofoto eoctv.org, FB SPF