Siláčka Slížová z R. Soboty má titul. Vytvorila dva slovenské rekordy v kategórii žien

Patrícia Slížová (v strede) s trofejami

Silová trojbojárka Patrícia Slížová z Rimavskej Soboty zveľadila svoju zbierku majstrovských titulov medzi juniorkami. Vytvorila však tiež národné rekordy v kategórii žien. V sobotu získala zlato na mládežníckom republikovom šampionáte v obci Zlatníky, kde súťažila v hmotnosti nad 84 kg. V trojboji dosiahla Slížová výkon 502,5 kg (drep – 210 kg, tlak na lavičke – 127,5 kg, mŕtvy ťah – 165 kg). Zároveň Slížová dominovala v absolútnom poradí medzi juniorkami, teda naprieč všetkými váhovými kategóriami po prepočítaní výkonov.

Dvadsaťdvaročná Patrícia Slížová (PWL – club Svätoplukovo) vytvorila v drepe i v trojboji slovenský rekord v ženskej kategórii a automaticky tiež v juniorskej. Trénuje ju jej otec Pavol Slíž.

„Keďže som vyhrala nielen moju váhovú kategóriu, ale stala som sa aj absolútnou víťazkou v juniorskej kategórii, odniesla som si z majstrovstiev Slovenska dva pohára i medailu. Vzhľadom na skutočnosť, že som na nich vytvorila aj národné rekordy, odchádzala som odtiaľ veľmi spokojná. Som rada, že mi pribudli ďalšie zápisy v listine rekordov,“ povedala pre vobraze.sk Patrícia Slížová a pokračovala: „V drepe som bola prekvapená z toho, že som zdvihla váhu 210 kg. V tlaku som si dala naložiť v poslednom pokuse 131 kg, ale nepodarilo sa mi túto váhu vytlačiť. Musím na tom ešte popracovať. V mŕtvom ťahu som bola rada, že som pokorila 165 kg.“

V jej hmotnosti mala na republikovom šampionáte jednu súperku. „Nečakala som, že ju budem mať. Toto boli moje posledné majstrovstvá Slovenska v juniorskej kategórii. Na blížiacich sa M – SR seniorov nebudem štartovať. Idem sa pripravovať na juniorské majstrovstvá Európy,“ avizuje Patrícia.

Slížová má v zbierke medaily z majstrovstiev sveta i Európy junioriek, respektíve predtým dorasteniek. Študuje fyzioterapiu na Fakulte zdravotníckych vied UCM v Piešťanoch. V minulosti sa venovala súťažne džudu.

Zdroj: vobraze.sk: FB SAFKST, Jozef Benč