Rozhodkyňa z Jesenského sa v kopačkách či botaskách cíti lepšie než v lodičkách

Futbalová rozhodkyňa Kristína Singlárová z Jesenského má od tohto roka čo najväčšie očakávania. Týkajú sa športu, keďže by sa chcela posunúť do vyššej súťaže i vysokoškolského štúdia, pretože je v treťom ročníku na Právnickej fakulte Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach. „V zimnom semestri ma teraz ešte čakajú dve skúšky. Mám už zároveň napísané približne dve tretiny bakalárskej práce. Po jej obhajobe ma čakajú v lete štátnice. V škole je to náročné, ale popritom sa však budem sústreďovať tiež na rozhodovanie,“ uviedla pre vobraze.sk dvadsaťjedenročná Kristína Singlárová.

Počas nedávnych majstrovstiev sveta vo futbale, ktoré sa konali v Katare, fandila na diaľku Argentíne. „Súvisí to aj s Messim. Zo všetkých účastníkov šampionátu bola Argentína mojím favoritom na titul, mala najlepší tím. Prežívala som radosť z toho, že sa práve Argentínčania stali majstrami sveta,“ podotkla.

Kondíciu si Singlárová udržiava aj počas zimy, a to predovšetkým behaním. „Keď sa bude blížiť termín fyzických testov, tak na prípravu zameriam ešte viac svoju pozornosť. Budem robiť všetko pre to, aby som sa posunula v tomto roku do vyššej súťaže. Zdravotné problémy, ktoré som mala, už nemám. Dúfam, že to bude dobré,“ povedala mladá rozhodkyňa. Medzi jej záľuby patrí aj fitness i turistika.

Tvrdí, že má zmysel pre spravodlivosť. Medzi rozhodovaním a právom vidí spojitosť. V jesennej časti tejto sezóny pôsobila ako asistentka rozhodcu v krajskej šiestej lige mužov. Stretnutia v rôznych mládežníckych súťažiach však viedla na rôznych úrovniach aj ako hlavná rozhodkyňa. „Na jeseň som mala pokojné zápasy. Celkovo si na mňa predstavitelia klubov, hráči i diváci v krajskej súťaži mužov zvykli,“ poznamenala jediná rozhodkyňa v rámci rimavskosobotského ObFZ. Podľa jej slov nekladie dôraz pred duelmi na úpravu svojej vizáže. V kopačkách či botaskách sa cíti lepšie než v lodičkách. Jej priateľ Robert nie je spätý s futbalovým prostredím. „Aj napriek tomu je tolerantný a podporuje ma v rozhodovaní,“ pripomenula Kristína.

Sebakritika jej nechýba. „Netýka sa to len rozhodovania. Som celkovo sebakritická. Som si vedomá, keď niečo zle urobím. Nie je to také, že by som sa upokojovala spôsobom, veď sa to stane aj iným,“ skonštatovala.

Na základnej škole bola spolužiačkou Sebastiána Gembického, ktorý bol mládežníckym reprezentantom a zahral si v drese Michaloviec vo Fortuna lige. V súčasnosti hosťuje v MŠK Rimavská Sobota. „Stále vynikal vďaka svojim schopnostiam. Chodili sme spolu na rôzne turnaje. Každý ho poznal, lebo strieľal veľa gólov. Súperi sa ho báli. Už vtedy som dúfala, že to dotiahne ďaleko. Sebastián sa dostal postupne až do Fortuna ligy. Po skončení základnej školy sme však veľmi neboli v kontakte. Viem, že v priebehu jesene posilnil Rimavskú Sobotu. Držím mu palce a prajem, aby sa mu darilo a dotiahol to v kariére čo najďalej,“ uviedla Kristína.

Poukázala na to, že čím ďalej, tým viac ju baví štúdium na vysokej škole. „Máme čoraz zaujímavejšie predmety. Najviac ma baví trestné právo a aj pracovné právo. Sú to odvetvia, ktoré častejšie potrebujeme v živote. Bakalárku mám ale zo správneho práva. Keď sme si vyberali témy, tak sme ešte trestné či pracovné právo nepreberali. Témou mojej bakalárskej práca je rokovanie obecného zastupiteľstva. Mám k tomu blízko. Viem sa ísť pozrieť aj na rokovanie obecného zastupiteľstva. Preto som aj zvolila túto tému,“ uviedla Kristína Singlárová.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album K. Singlárovej