Rozhodkyňa Kristína z Jesenského má za sebou premiéru vo vyššej súťaži

Futbalová rozhodkyňa Kristína Singlárová z Jesenského si odkrútila premiéru v piatej lige mužov. Debutovala v nej v sobotňajšom zápase, v ktorom hráči TJ Slovan Tomášovce doma zdolali FK Slovenské Ďarmoty 2:1. Bola asistentkou rozhodcu. „Som rada, že som bola prvýkrát delegovaná na piatoligový zápas. Konečne sa mi to podarilo. Teší ma, že som dostala premiérovo príležitosť vo vyššej súťaži. Pripisujem to tomu, že som úspešne absolvovala fyzické testy. Dúfam, že to nebola iba jednorazová záležitosť. Neviem totiž na čom som, lebo som doteraz nebola informovaná o zaradení medzi piatoligových rozhodcov,“ povedala pre vobraze.sk dvadsaťdvaročná Kristína Singlárová.

Doteraz pôsobila na šiestoligových trávnikoch, čo je najnižšia krajská súťaž. V mládežníckych kategóriách však dohliada na dodržiavanie pravidiel aj na vyššej úrovni, a to vrátane prvej ligy žiakov. „Zápas Tomášovce – Slovenské Ďarmoty bol dosť nervózny. Nemala som však nejakú zložitú prácu na tej strane ihriska, ktorú som pokrývala. Žiadny hráč sa napríklad neocitol v ofsajde. Urobila som však banálnu chybu, zle som si skontrolovala hráča hostí. V zápise o stretnutí mal na drese číslo osem, ale hral s číslom osemnásť. Mrzí ma táto chyba, ktorá sa vôbec nemusela stať,“ uviedla vysokoškoláčka Kristína.

Singlárová má za sebou prvý stupeň štúdia na Právnickej fakulte UPJŠ v Košiciach. Štátnice mala v júni. Predtým úspešne obhájila bakalársku prácu, ktorá sa týkala rokovania obecného zastupiteľstva. Od jesene bude v štúdiu pokračovať. „Učila som sa priebežne a pred štátnicami som sa učila nonstop od rána do večera päť – šesť týždňov. Zodpovedne som k tomu pristupovala a vyplatilo sa mi to. Vytiahla som si pritom otázku, ktoré som si nechcela vytiahnuť. Bola som na začiatku trochu v strese, ale zodpovedala som ju a zvládla som to,“ priblížila bývalá futbalistka. Ako rozhodkyňa pôsobí od jarnej časti sezóny 2018/2019.

Štúdium práva ju baví. „Máme čoraz zaujímavejšie predmety,“ poznamenala. „Naďalej mienim skĺbiť štúdium a rozhodovanie. Myslím si, že to stíham.“

Zdroj: vobraze.sk, foto: album K. Singlárovej