Rimavskosobotský zápasník na ME nenaplnil očakávania

K medailovým priečkam sa nepriblížil. Stopku mu vystavil prvý súper. Zápasník Akhsarbek Gulaev (Lokomotíva Rimavská Sobota) sa nepresadil na majstrovstvách Európy. Tie prebiehajú v Budapešti. Kým vlani získal vo Varšave európsky titul, včera Gulaev vypadol z bojov vo voľnom štýle rýchlo. Štartoval vo váhe do 79 kg. Jeho prvým súperom bol rumunský reprezentant Shikhdzhamalov a podľahol mu 1:4 na body. Keďže ten však v ďalšom zápase prehral, nepotiahol slovenského reprezentanta do repasáže.

„Akhsarbek sa s rumunským reprezentantom pozná z Ruska, aj trénujú spolu. Bol to opatrný zápas, súperi boli vyrovnaní.  Gulaev však nezápasil dobre, nesplnil to, čo mal. Neviem, na čo čakal v tom zápase, bolo to ako vlani na svetovom šampionáte v Osle. Som sklamaný z toho, ako to dopadlo,“ uviedol pre vobraze.sk predseda ZO Lokomotíva Rimavská Sobota Jozef Radnóti, ktorý je členom Výkonného výboru Slovenského zápasníckeho zväzu a v maďarskej metropole zastáva pozíciu  vedúceho výpravy.

Gulaev nenaplnil očakávania. Sám mal vysoké ambície. „Plakal. Vravel, že sa ukáže na majstrovstvách sveta. Verím tomu, že to tak bude,“ povedal šéf rimavskosobotského oddielu. Ako dodal,  pred kontinentálnym šampionátom neabsolvoval turnajové previerky. „Akhsarbek Gulaev prišiel nabitý z tréningového procesu, ale to je málo. Pol roka nebol na žiadnom turnaji,“ priblížil Radnóti.

Akhsarbek Gulaev (24) má v zbierke cenné kovy z rôznych vrcholných podujatí, a to vrátane striebra z majstrovstiev sveta do 23 rokov. Vlaňajšiu zlatú medailu z ME považuje podľa Radnótiho za svoj najväčší úspech, pretože si ju vybojoval v seniorskej kategórii. „Predchádzajúce medaily získal v mládežníckych kategóriách,“ podotkol.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album J. Radnótiho