Rimavskosobotskí hokejisti uzatvárajú tabuľku súťaže

tréner R. Soboty Andrej Péter

Hokejisti HKM Rimavská Sobota uzatvárajú po tretej štvrtine základnej časti Tipos SHL tabuľku. Figurujú v nej na poslednom dvanástom mieste. Do záchranárskych prác sa namočili ešte hlbšie. V druhej najvyššej súťaži majú na konte 37 bodov (11 víťazstiev – z toho jedno v predĺžení, 24 prehier – z toho päť v predĺžení, so skóre 97:124). Po druhej štvrtine sa nachádzali Soboťania, ktorí sú nováčikom, na desiatej priečke.

V tretej štvrtine základnej časti nazbierala R. Sobota doteraz najmenej bodov – jedenásť. Vstúpila do nej štyrmi prehrami a klesla na poslednú priečku. Na poste trénera HKM nastala zmena. Skúseného kouča Vladimíra Klingu vystriedal Andrej Péter, ktorý pár dní predtým prišiel do klubu ako asistent. „Náš klub a tréner Vladimír Klinga sa dohodli na ukončení spolupráce. Ďakujeme trénerovi za odvedenú prácu aj za to, že bol ochotný a išiel do toho spolu s nami a ujal sa kormidla nás ako nováčika v náročnej TIPOS 1.SHL. Trénerovi prajeme veľa úspechov v súkromnom i športovom živote,“ uviedol klub na svojej facebookovej stránke. Táto zmena sa udiala po 27 zápasoch. Andrej Péter (39) z Lučenca pôsobil vo svojej trénerskej kariére pri mládeži, ale tiež pri senioroch. A to i v Rakúsku a Maďarsku.

Péter si odkrútil víťaznú premiéru na poste kouča rimavskosobotského tímu v piatok 29. decembra. HKM zdolal na domácom ľade Aquacity Pikes 3:1. Nováčik súťaže následne pokoril rovnako doma Prešovčanov 5:3. Potom utŕžil dve prehry, aby sa následne dočkal prvej tohtosezónnej výhry po predĺžení. R. Sobota zdolala doma Žiarčanov 3:2. Predtým v piatich predĺženiach neuspela. Z ďalších troch zápasov zabodoval HKM iba proti reprezentačnej osemnástke, ktorú hladko doma porazil.

Yuri Nazarov

V kádri prebiehali zmeny. V decembri do neho pribudol napríklad pribudol fínsky útočník Saku Kivinen a v januári lotyšský obranca Reinis Demiters. Brankársky post posilnil Roman Rychlík z extraligového Liptovského Mikuláša. Medzi nové tváre sa z mladých hokejistov zaradil aj útočník František Ridzoň z extraligovej Nitry. Minulý týždeň pribudol do tímu obranca Sebastian Droppa, ktorý prišiel zo Skalice. Zahral si v minulosti v extralige. Na druhej strane sa klub napríklad rozlúčil s útočníkom Mikhailom Shabanovom.

Martin Ďaloga je najproduktívnejším hráčom HKM s 32 kanadskými bodmi (17 gólov a 15 asistencií). Zároveň nastrieľal najviac gólov. Druhým najproduktívnejším hráčom Soboťanov je s 31 bodmi (16 gólov a 15 asistencií) ruský hráč Yuri Nazarov a tretím jeho krajan Vladislav Solomanchak . Ten zaznamenal 29 bodov (7 gólov a 22 asistencií).

Výsledky HKM R. Sobota v tretej štvrtine súťaže:
R. Sobota – HK Gladiators Trnava 1:2, R. Sobota – HK ‘95 Považská Bystrica 1:3, TSS Group Dubnica – R. Sobota 5:2, HK Skalica – R. Sobota 6:0, R. Sobota – Aquacity Pikes 3:1, R. Sobota – HC Prešov 5:3, R. Sobota – Modré krídla Slovan 2:6, VLCI Žilina – R. Sobota 5:2, R. Sobota – HK MŠK Indian Žiar nad Hronom – R. Sobota 3:2 po predĺžení, HC Topoľčany – R. Sobota 4:2, R. Sobota – Slovensko 18 8:2, R. Sobota – HK STEEL Team Trebišov 2:5.

Zdroj: vobraze.sk, foto: reprofoto TV JOJ ŠPORT a reprofoto FB HKM R. Sobota