Rimavskosobotská bedmintonistka Orosová získala striebro i bronz a Tömösváryová bronz

zľava: Lara Tömösváryová, tréner Peter Oros a Petra Orosová

Rimavskosobotská bedmintonistka Petra Orosová si vybojovala dve medaily na áčkovom turnaji Grand Prix do 13 rokov. V mixe získala striebro a vo dvojhre bronz. Ďalšia hráčka BK Rimavská Sobota Lara Tömösváryová brala v mixe bronz. Mladšie žiačky a žiaci zápolili včera na kurtoch v Dolnom Kubíne.

Vo dvojhre bola Petra Orosová nasadenou trojkou. Prvé dva zápasy hladko vyhrala. Vo štvrťfinále pokorila Sopkovú (BC Prešov) 2:1 na sety, pričom o postup do semifinále musela v rozhodujúcom dejstve tuho zabojovať. Orosová ho získala najtesnejším rozdielom (26:24). Súperkou hráčky BK R. Sobota bola v semifinále nasadená jednotka Chomisteková (SP Dolný Kubín) a tej podľahla 0:2, hoci jej výrazne vzdorovala. Obidva sety Petra prehrala najtesnejším rozdielom (19:21, 20:22). Chomisteková zvládla následne aj finálový duel a mohla sa tešiť z triumfu na podujatí.

Po boku Petry Orosovej sa predstavil v mixe Rithvik Bhat (Lokomotíva Košice). Boli nenasadeným párom. Na ceste do finále prešli cez štyri dvojice, pričom v troch zápasoch nestratili ani set. V dueli o prvenstvo na turnaji pár Bhat/Orosová prehral s najvyššie nasadenou dvojicou Černák/Chomisteková (SP Dolný Kubín) 1:2.

Na bronzovej priečke sa umiestnil v mixe pár Ivan Berezovskij/Lara Tömösváryová (PBA Prešov, BK R. Sobota), ten vyhral tri duely, v ktorých nestratil ani set. V semifinále mu potom vystavila stopku v dvoch setoch rovnako dvojica Černák/Chomisteková.

Lara Tömösváryová a Petra Orosová s partnermi v mixe

Zdroj: vobraze.sk, foto: FB BK R. Sobota