Revúčanka sa blysla bronzom v Estónsku

Talentovaná biatlonistka Ema Kapustová upútala tretím miestom na juniorskom podujatí IBU Cup v Haanje (Estónsko). Dvadsaťročná Revúčanka získala bronz v rýchlostných pretekoch na 7,5 km. „Je to moja prvá individuálna medaila z juniorského IBU Cupu. Teším sa z nej. Som rada, že moja forma stúpa a môžem bojovať o tie najvyššie priečky,“ povedala pre vobraze.sk Ema Kapustová. Za víťazkou zaostala v piatok o necelých sedemnásť sekúnd a ešte menšiu stratu mala na striebornú priečku. „Vždy to môže byť lepšie, môj cieľ je vždy ten najvyšší. Bolo to tesné, ale dala som do toho vtedy svoje maximum, čo som mohla,“ priblížila odchovankyňa revúckeho biatlonu.

„Každé takéto umiestnenie je signál, že som na dobrej ceste a potvrdzuje to moje kvality i dodáva energiu do ďalšej práce,“ skonštatovala členka banskobystrickej Dukly. Ako Kapustová dodala, chcela si zlepšiť beh z predchádzajúceho šprintu, čo sa jej podarilo. „Cítim sa lepšie a lepšie na trati, čiže v tomto smere to bolo fajn,“ poznamenala. Mohla sa oprieť o stopercentnú streľbu.

V Estónsku dosiahla jeden zo svojich najcennejších výsledkov. „Každá medaila je výnimočná, o každú bolo treba bojovať. Táto je z juniorskej kategórie a je individuálna, čo jej pridáva na význame,“ podotkla Ema Kapustová. V decembri minulého roka triumfovala s reprezentačným kolegom Damiánom Cesnekom v mix štafete dvojíc na juniorskom IBU Cupe v rakúskom Obertilliachu. V roku 2021 získala vo vytrvalostných pretekoch kadetiek bronz na svetovom šampionáte v Obertilliachu.

Kapustová sa už o pár dní predstaví na európskom mládežníckom šampionáte v Madone (Lotyšsko). „Mojím cieľom je umiestniť sa medzi top tromi juniorkami, na čo určite mám, takže budem bojovať o to, čo sa len bude dať,“ uviedla mládežnícka reprezentantka.

Ema Kapustová na bronzovej pozícii

Zdroj: vobraze.sk, foto: album E. Kapustovej