Revúčan Markus Sklenárik debutoval na mládežníckych majstrovstvách sveta v biatlone

Biatlonista Markus Sklenárik z Revúcej si odkrútil premiéru na mládežníckych majstrovstvách sveta. Vo vytrvalostných pretekoch kadetov na 12,5 km obsadil v estónskom Otepää 47. miesto. Na strelnici minul šestnásťročný Sklenárik (ŠKP Banská Bystrica) päť z dvadsiatich terčov, ale poslednú streleckú položku v stoji vybielil. V pretekoch sa predstavili štyria slovenskí reprezentanti. Dvaja skončili lepšie než Markus a jeden horšie.

Markus Sklenárik sa v januári blysol na zimných olympijských hrách mládeže v juhokórejskom Kangwone, na ktorých získal bronz. Zaznamenal najväčší úspech v kariére. Na stupne víťazov sa odchovanec revúckeho biatlonu predral práve vo vytrvalostných pretekoch na 12,5 km.

Jeho starší brat Tomáš Sklenárik zápolil na februárových majstrovstvách sveta seniorov v biatlone, ktorých dejiskom bolo Nové Město na Moravě. V rýchlostných pretekoch na 10 km obsadil 72. miesto. Vo vytrvalostných pretekoch na 20 km sa dvadsaťštyriročný Revúčan umiestnil na 66. priečke. Štartoval tiež v štafetách.

V roku 2022 bol Tomáš Sklenárik účastníkom ZOH v Pekingu. Na mládežníckom svetovom šampionáte (Otepää) skončil v roku 2018 piaty. Podarilo sa mu to vo vytrvalostných pretekoch kadetov.  

Zdroj: vobraze.sk, foto: Slovenský biatlon/Igor Stančík