R. Sobota zvíťazila v Košiciach

ilustračné foto

Futbalisti MŠK Rimavská Sobota vstúpili do jarnej časti tretej ligy Východ víťazne. Na umelej tráve v Košiciach zdolali v šestnástom kole hráčov Slávie TU 4:2. Dvomi gólmi k tomu prispel Čiernohorec Miladin Vujoševič, jedna zo zimných akvizícii Gemerčanov. V Rimavskej Sobote už hrával v jesennej časti sezóny 2017/2018. Jubilejný desiaty zásah v treťoligovej súťaži zaznamenal Sebastián Gembický a dvakrát ešte rozvlnil sieť v Slovnaft Cupe. V aktuálnom ročníku prekonal teda brankárov dvanásťkrát. Do streleckej listiny sa okrem nich zapísal Adrián Macejko. Slávia TU Košice je farmou druholigového FC Košice.

Soboťania išli do vedenia v 7. min. Pokutový kop premenil Vujoševič. Košičania vyrovnali v 12. min, postaral sa o to Gladiš. Druhýkrát naklonil misky váh na rimavskosobotskú stranu v 24. min Vujoševič. V 41. min pridal tretí gól hostí Macejko. Vedenie rimavskosobotského mužstva prikrášlil v 48. min Gembický. Posledné slovo patrilo v 55. min znovu domácemu Gladišovi.

V zostave Rimavskej Soboty nastúpili v rámci striedavého štartu piati hráči prvoligového MFK Ružomberok. Premiéru vo farbách MŠK absolvoval mladý brankár Branislav Sokol (18). Kvarteto Adrián Macejko, Mário Mrva, Gabriel Halabrín a Jakub Rakyta mal tréner Eugen Bari k dispozícii aj na jeseň. V prvom kole Soboťania zdolali košickú Sláviu 3:1. Dva góly dal vtedy Macejko a z penalty skóroval Erik Ľupták.

Slávia TU Košice – MŠK Rimavská Sobota 2:4 (1:3)
Zostava R. Soboty: Sokol – Koóš (69. Langa), Petrán, Mrva, Rakyta – Juhász (86. Oluwaseun Japhet), Halabrín, Iboš (75. Šoltíšik), Gembický (86. Varga), Macejko – Vujoševič (69. Ľupták).

Rimavskosobotský mančaft má 29 bodov (deväť výhier, dve remízy, päť prehier so skóre 34:28), figuruje naďalej na piatom mieste a v sedemnástom kole pocestuje do Giraltoviec.

Zdroj: vobraze.sk