R. Sobota zdolala Giraltovce

Csaba Juhász (vľavo) skóroval do siete Giraltoviec

Futbalisti MŠK Rimavská Sobota pokorili v druhom kole tretej ligy Východ Giraltovce. Kouč domácich Eugen Bari mal k dispozícii tentoraz piatich hráčov na striedavý štart z prvoligového MFK Ružomberok (Dominik Ťapaj, Mário Mrva, Alexander Selecký, Gabriel Halabrín, Jakub Rakyta). Dvomi gólmi prispel k triumfu Soboťanov Rakyta. Strelecký účet duelu otvoril efektne v 11. min a druhý presný zásah pridal v 30. min. Mohol skompletizovať aj hetrik, lenže dvakrát potom trafil brvno, pričom v druhom prípade následne poslal odrazenú loptu v 58. min do siete Csaba Juhász. Spečatil tým výsledok zápasu. Devätnásťročný Jakub Rakyta má na konte štyri štarty vo Fortuna lige, v ktorej zatiaľ neskóroval. Rimavská Sobota nadviazala na výhru z prvého kola a priebežne vedie tabuľku súťaže.

MŠK Rimavská Sobota – MFK Slovan Giraltovce 3:0 (2:0)
R. Sobota: Ťapaj – Aleksič (80. Rigo), Petrán (75. Kisievi), Mrva (61. Iboš), Selecký – Juhász (75. Koóš), Ciprus, Ľupták, Halabrín, Oláh (61. Šulek) – Rakyta.
V treťom kole Gemerčania privítajú v nedeľu 21. augusta 1. FK Svidník.

Rimavskosobotskí futbalisti postúpili do druhého kola v Slovnaft Cupe. V tom prvom prešli v stredu 10. augusta cez TJ Slovan Tomášovce. Partia pod vedením trénera Bariho nastúpila na trávniku účastníka šiestej ligy bez hráčov fortunaligového Ružomberka a už od 6. min viedla. Autorom gólu bol Jozef Šulek. Domáci vyrovnali na 1:1 v 86. min zásluhou presného zásahu Miša. V penaltovom rozstrele bola úspešnejšia Rimavská Sobota (7:6). V druhom kole pocestujú hráči MŠK do Veľkého Krtíša.

Zdroj: vobraze.sk