R. Sobota vyhrala nad Stropkovom rozdielom triedy

Futbalisti MŠK Rimavská Sobota triumfovali nad hráčmi MŠK Tesla Stropkov. Hetrikom sa na tom podieľal dvadsaťročný Adrián Macejko z fortunaligového MFK Ružomberok. Dal si tak pekný darček k narodeninám, ktoré oslávil v stredu. V drese Gemerčanov nastrieľal v tomto ročníku už deväť gólov. Zverenci kouča Eugena Bariho zdolali Stropkov rozdielom triedy 5:1. Bol to súboj susedov v tabuľke. Tretia liga Východ pokračovala stretnutiami 24. kola.

Gemerčania išli do vedenia po peknej strele Adriána Macejka v 11. min. Východniari vyrovnali v 14. min. Autorom gólu bol Adrián Leško. Po výbornej prihrávke Gembického skóroval v 31. min opäť Macejko, ktorý zoči – voči brankárovi Tesly nezaváhal. Hetrik napokon skompletizoval Macejko v 74. min, keď pohotovo zúročil ideálnu prihrávku striedajúceho Oláha. O štvrtý zásah domácich sa postaral v 76. min Kevin Oláh. Sieť rozvlnil štvrtýkrát v prebiehajúcej sezóne. Gólový účet stretnutia uzavrel v 79. min Gabriel Halabrín. Do streleckej listiny sa zapísal premiérovo vo farbách R. Soboty. Domáci dvakrát trafili brvno.

V rimavskosobotskej zostave mal päťnásobné zastúpenie ružomberský klub – brankár Branislav Sokol (chytal v druhom polčase), Jakub Rakyta, Gabriel Halabrín, Oliver Luterán a Adrián Macejko. Stropkov v deviatom kole zdolal R. Sobotu 2:0.

MŠK Rimavská Sobota – MŠK Tesla Stropkov 5:1 (2:1)
Zostava R. Soboty: Gregor (46. Sokol) – Šoltíšik, Petrán, Langa, Rakyta – Macejko (82. Juhász), Halabrín (82. Varga), Luterán, Ľupták (73. Iboš), Gembický – Vujoševič (69. Oláh).

Rimavskosobotský mančaft nazbieral 37 bodov (jedenásť víťazstiev, štyri remízy, deväť prehier so skóre 47:44) a poskočil z ôsmeho na štvrté miesto. Gemerčania pocestujú v 25. kole do Popradu.

Adrián Macejko (vľavo) strelil tri góly

Zdroj: vobraze.sk