Pre Dreisigovú z Poltára znamená strieborná medaila veľmi veľa

Poltárčanka Nina Dreisigová má prvú medailu z Niké extraligy vo volejbale žien. Po skončení finálovej série si prevzala so spoluhráčkami z VKP Bratislava kov strieborného lesku. Titul získali volejbalistky Slávie EU Bratislava, ktoré zdolali VKP 3:0 na zápasy. „Myslím si, že sme s dievčatami odviedli dobrú prácu, z ktorej nemusíme byť sklamané a ani smutné. No ako sa hovorí, zlato je zlato a chcel by ho každý,“ vyjadrila sa pre vobraze.sk šestnásťročná Dreisigová. „My sme so Sláviou veľmi vyrovnané tímy a rozhodujú fakt maličkosti. Nám to vyšlo v Slovenskom pohári a slávistkám teraz v extralige,“ doplnila odchovankyňa MVK Poltár. Vo finálovej sérii sa ukázala v dobrom svetle. „Strieborná medaila znamená pre mňa veľmi veľa a som nemierne šťastná, že mohla zažiť finále extraligy a okúsiť profesionalitu vo VKP Bratislava.“ S priestorom, ktorý počas neho mala na palubovke, bola Dreisigová podľa jej slov nadmieru spokojná.

Do bratislavského VKP zamierila vo februári z extraligového Projektu RD SVF na hosťovanie. V semifinále a finále Slovenského pohára hrala málo. Triumf nad Sláviou EU Bratislava 3:0 jej bude pripomínať zlatá medaila. „Pre mňa osobne znamená striebro z extraligy viac ako zlato v pohári. Keďže som vtedy bola s dievčatami veľmi krátko a v podstate som ich ani nepoznala, nevedela som si to zlato tak užiť. Vlastne som na ňom nemala žiadnu zásluhu, nebola som ešte zdravotne fit po operácii ramena. Ale s touto extraligovou medailou je to celkom iné. Užívam si to naplno. Som rada, že som družstvu mohla pomôcť,“ uviedla mladá volejbalistka.

VKP Bratislava považuje za veľmi dobrú voľbu. „Bola to pre mňa veľká skúsenosť, ktorá mi dala veľmi veľa po fyzickej i mentálnej stránke. Pôsobenie vo VKP naplnilo moje očakávania na sto percent,“ skonštatovala talentovaná Dreisigová, pre ktorú sa klubová sezóna skončila. „Môžem sa sústrediť na reprezentáciu. Mám už jasnejšie v tom, kde budem pôsobiť v ďalšej sezóne, ale zatiaľ si to nechám pre seba,“ dodala smečiarka a diagonálna hráčka.

Nina Dreigisová sa predstavila pred dvomi rokmi na majstrovstvách Európy do 16 rokov. V ročníku 2019/2020 hájila ako vekom mladšia žiačka farby VK Slovan Rimavská Sobota v prvej lige žien. Jej starší brat Viktor hrával v uplynulej sezóne za HKM Rimavská Sobota.

Nina Dreisigová so striebornou medailou (vľavo)

Zdroj: vobraze.sk, foto: album N. Dreisigovej