Poltárčanky zdolali Čadcu. Boľfová a Vrábľová posilnili tím žiačok Hnúšte

Ema Boľfová
Ema Boľfová posilnila staršie žiačky Hnúšte

Volejbalistky MVK Poltár zvládli v sobotu dve päťsetové bitky na palubovke Lokomotívy Čadca. V dohrávaných stretnutiach ôsmeho kola prvej ligy Východ vo volejbale žien si poltársky tím počínal víťazne. Hráčky MVK naďalej figurujú na tretej priečke v tabuľke (desať víťazstiev, osem prehier – 28 bodov). Jej líderkami sú Žilinčanky, ktoré si udržiavajú neporaziteľnosť. Druhé miesto patrí Zvolenčankám. V súťaži účinkuje šesť tímov.

TJ Lokomotíva Čadca – MVK Poltár 2:3 (15, -22, -14, 14, -12), 2:3 (18, 12, -17, -17, -12)

V poltárskej zostave tentoraz nebola ani jedna z dvoch hráčok z Rimavskej Soboty. V prvom stretnutí hosťujúci kolektív viedol 2:1 na sety, no Čadca posunula dej do tajbrejku. Skrátené piate dejstvo (15:12) a tým pádom aj celý duel však doviedli do zdarného konca Poltárčanky. V druhom stretnutí viedla Lokomotíva 2:0 na sety, lenže zverenkyne trénera Borisa Dreisiga nešli do kolien. Naopak, nadýchli sa k veľkému obratu. Vyrovnali na 2:2 a rozuzlenie tak znovu priniesol skrátený piaty set. Rozbehnutý Poltár už nedokázala Čadca zastaviť, hráčky MVK ovládli tajbrejk (15:12) a zároveň celý zápas.

MVK Poltár: Radová, Hajdóci, Findrová, Strmeňová, D. Nociarová, Gondeková (T. Števková).

Boľfová a Vrábľová posilnili tím žiačok

Z prvej ligy sa v januári odhlásil VK Iskra Hnúšťa. Pre Emu Boľfovú a Tamaru Vrábľovú, dve najmladšie hráčky v hnúšťanskom družstve žien, sa však sezóna neskončila. Vzhľadom na svoj vek ešte totiž môžu účinkovať v kategórii starších žiačok. Obidve tak nastupujú v oblastnej druhej triede za Iskru, ktorá je v hre o postup do prvej triedy starších žiačok.

Laučíková sa tešila z pohárového triumfu

Kristína Laučíková, rodáčka z Lučenca, vyhrala s extraligovým tímom Volley project UKF Nitra Niké Slovenský pohár. Dvadsaťročná volejbalistka, odchovankyňa ŠŠK Bilíkova Bratislava, prišla do mesta pod Zoborom pred začiatkom tohto ročníka. Laučíková bola mládežníckou reprezentantkou, zahrala si aj na majstrovstvách Európy do 19 rokov. Jej tradičným postom je ten nahrávačský, ale v nitrianskych farbách nastupuje tiež ako liberka.

Zdroj: vobraze.sk