Poltárčanky nezastavili rozbehnuté Žilinčanky

Poltarčanky
Žilinčanky sú líderkami súťaže

Hráčky MVK Poltár sa predstavili v šiestom kole východnej skupiny prvej ligy žien na palubovke VA UNIZA Žilina. Stretli sa dva najvyššie postavené tímy v neúplnej tabuľke. Žilinčanky potvrdili líderskú pozíciu a zdolali Poltár v obidvoch stretnutiach bez straty setu. Natiahli tak víťaznú sériu na desať zápasov. V doterajšom priebehu sezóny nenašli premožiteľky. Poltár figuruje na druhom mieste (osem víťazstiev, štyri prehry – 23 bodov), má za sebou prvú polovicu základnej časti. Volejbalistky Iskry Hnúšťa mali cez víkend na základe vyžrebovania voľno, v súťaži účinkuje nepárny počet celkov – sedem.


VA UNIZA Žilina – MVK Poltár 3:0 (14, 23, 23), 3:0 (9, 16, 9)
Úvodný set prvého zápasu presvedčivo získali žilinské volejbalistky. Rozuzlenie ďalších dvoch dejstiev priniesla dramatická koncovka. Najtesnejším rozdielom v obidvoch prípadoch uspela VA UNIZA. „V prvom sete sme pokazili veľa podaní, urobili sme veľa nevynútených chýb. Tomu nasvedčoval aj výsledok. V druhom sete sme sa domácim vzopreli. Za stavu 24:23 nám tam však spadla taká nešťastná lopta. Hovoril som dievčatám, že sa dá so Žilinou hrať. V treťom dejstve sme viedli, mali sme aj náskok 20:15, resp. 20:16. V ďalšom priebehu sme sa dopustili dvoch – troch zaváhaní a už to išlo. Potom bol stav 22:22 a zase to napokon skončilo 25:23,“ referoval pre vobraze.sk kormidelník MVK Poltár Boris Dreisig.

V druhom dueli Žilina hladko pokorila Poltár. „Nebol som z prvého zápasu sklamaný, ale v tom druhom nejako dievčatá stratili energiu a iskru. Neviem, čo sa stalo, ale z našej strany to bol veľmi zlý výkon. Dievčatá prestali hrať, nefungovalo nám to,“ povedal poltársky kouč.

MVK Poltár: Radová, Findrová, Kudlíková, B. Sojková, D. Nociarová, Hajdóci – liberka T. Števková (Gondeková, Kubišová, Strmeňová).

Zdroj: vobraze.sk