Poltárčanky na extraligovej scéne

Sofia Sivičeková (celkom vpravo)

Volejbalistka Sofia Sivičeková si bude naďalej obliekať dres extraligového tímu Hit UCM Trnava. Devätnásťročná Poltárčanka v tomto klube vlani hosťovala, pred začiatkom sezóny 2021/2022 však do neho z MVK Poltár prestúpila. Predchádzajúcimi zastávkami nahrávačky Sivičekovej boli v najvyššej súťaži žien COP Nitra a krátko Brusno. Bývalá mládežnícka reprezentantka už začala v Trnave aj študovať na vysokej škole. Extraligu hrala tiež jej staršia sestra Veronika. Úvodný zápas v novom ročníku odohrá trnavské družstvo v sobotu na palubovke VKP Bratislava.


V extraligovom celku Volley project UKF Nitra pokračuje Bibiana Peťková. Dvadsaťročná odchovankyňa MVK Poltár je použiteľná na viacerých postoch. Minulú sezónu jej bude pripomínať bronzová medaila. Prvými súperkami Nitraniek v súťaži budú druhého októbra hráčky VK Pirane Brusno.

Poltársky volejbal má zástupkyňu aj v českej extralige, je ňou dvadsaťpäťročná smečiarka Andrea Štrbová. Tá pôsobí v TJ Ostrava. Odchovankyňa MVK Poltár hrala ako mládežnícka reprezentantka na vrcholných podujatiach. Bola aj na sústredeniach reprezentácie žien. V najvyššej českej súťaži získala vo farbách TJ Sokol Frýdek-Místek bronzovú medailu. Slovenskú extraligu hrala Štrbová za Volley project UKF Nitra. Zdobia ju dva tituly majsterky Slovenska v plážovom volejbale, jej partnerkou bola Natália Přidalová (za slobodna Dubovcová). Spoločne sa predstavili na vrcholných podujatiach.

Z poltárskej liahne vyšli viaceré volejbalistky, ktoré účinkovali na extraligovej scéne – Radka Kubaliaková, Jana Kubaliaková, Jana Wiednerová, Ria Grulišová, Natália Balcová, Diana Šuleková, spomínaná Veronika Sivičeková či Natália Nociarová, niektoré z nich sa už medzičasom aj vydali. Z mladej generácie by sa k nim mohla zaradiť Nina Dreisigová, ktorá v júli zápolila na európskom šampionáte do 16 rokov.


Zdroj: vobraze.sk, foto: Lenka Holčíková