Poltárčanka hrala za reprezentačnú sedemnástku

Nina Dreisigova

Pokračuje na reprezentačnej scéne. Volejbalistka Nina Dreisigová prenikla do národného družstva v kategórii do 17 rokov. Talentovaná Poltárčanka hrala v januári na turnaji MEVZA v chorvátskom Zadare. Slovenky si na tomto podujatí mohli v ideálnom prípade zabezpečiť priamy postup na júlové majstrovstvá Európy. To sa im síce nepodarilo, ale o miestenku na kontinentálny šampionát zabojujú v druhej fáze kvalifikácie. Slovenky v Zadare zdolali Rakúsko a prehrali so Slovinskom, Chorvátskom i Maďarskom. Obsadili štvrté miesto.

Pätnásťročná Dreisigová nastúpila v každom zo štyroch stretnutí v základnej zostave.„Myslím si, že som odohrala svoj štandard. Netvrdím, že to nemohlo byť aj lepšie,“ povedala pre vobraze.sk Nina Dreisigová. Vlani zápolila na ME do 16 rokov. Zaujala však aj nového trénera slovenskej sedemnástky Pavla Bernátha.

Nina Dreisigova

„Tréner ma videl v extraligových zápasoch. Pred turnajom sme odohrali dva prípravné duely proti klubom z najvyššej súťaže, ktoré sa mi vydarili. Očakávala som, že budem mať miesto v tomto reprezentačnom tíme aj vzhľadom na to, že mám nejaké štarty v spomínanej extralige. Každopádne som vďačná, že som dostala príležitosť v kategórii U17 a vážim si to,“ skonštatovala Nina.

Podľa jej slov nie je sklamaná, že sa Slovenky priamo neprebojovali na ME. „Neodvážim sa povedať, či to bolo v našich schopnostiach. Ale bolo vidieť rozdiel, v ktorých štátoch sa v pandemickom období mohlo trénovať a v ktorých nie. Náš cieľ bolo postúpiť do kvalifikácie, a to sa nám podarilo. Som presvedčená, že si v aprílovej kvalifikácii zabezpečíme postup na ME, inak by nemalo zmysel tam ísť,“ zdôraznila diagonálna hráčka.

Dreisigová je odchovankyňou MVK Poltár. Medzi jej hráčske zastávky patrí aj VK Slovan Rimavská Sobota, v drese ktorého účinkovala v prvej lige žien. Pred začiatkom aktuálnej sezóny odišla na hosťovanie do SŠŠ volejbal Nitra. Nitranky sú účastníčkami prvej ligy junioriek. Zároveň však predovšetkým hráva extraligu žien za Projekt RD SVF. „Pribúdajú mi v nej štarty, ale zápasy v juniorskej lige, ktorá bola na jeseň pozastavená, mi chýbajú. Predsa len tam je tých zápasov viac.“

Zdroj: vobraze.sk, foto: album N. Dreisigovej