Poltárčanka Dreisigová zabojuje v extralige o bronz a v drese reprezentácie do 20 rokov o postup na ME

Nina Dreisigová (v strede v modrom drese)

Volejbalistka Nina Dreisigová z Poltára si v drese VKP FTVŠ UK Bratislava zahrá v Niké extralige žien o bronz. Súperkami bratislavského kolektívu budú hráčky VA UNIZA Žilina. Volejbalistky VKP prehrali v semifinálovej sérii so Sláviou Kooperativa EUBA Bratislava 1:3 na zápasy. Vstúpili pritom do nej víťazstvom v úvodnom dueli. „Musíme sa zmobilizovať. Tá séria o bronz určite nebude ľahká, čo sa dá povedať o celej tejto sezóne. Ja však nášmu tímu verím. Veľmi sa teším na tieto zápasy o tretie miesto. Každú medailu si treba vybojovať, každá má svoje čaro. Neviem si predstaviť, že by som v prebiehajúcej sezóne extraligy nezískala cenný kov,“ povedala pre vobraze.sk sedemnásťročná Nina Dreisigová. Tá je použiteľná na postoch smečiarky i univerzálky.

Hráčky VKP FTVŠ UK Bratislava figurovali po základnej časti súťaže na druhej priečke a táto pozícia im patrila aj po nadstavbe. Zverenkyne trénera Pavla Bernátha zdolali vo štvrťfinále play – off volejbalistky Hit UCM Trnava 3:0 na zápasy. Farby Trnavy háji aj nahrávačka Sofia Sivičeková z Poltára. V semifinále však tím VKP nestačil v derby na Sláviu. „Ťažko sa mi o tej neúspešnej sérii hovorí. Je to čerstvé, štvrtý zápas sme odohrali len včera. Slávistky urobili v tejto semifinálovej sérii menej chýb, to rozhoduje v takýchto zápasoch,“ uviedla talentovaná Dreisigová.

Ešte pred začiatkom súperenia o bronz čakajú odchovankyňu MVK Poltár reprezentačné povinnosti. Reprezentačný tím do 20 rokov zabojuje na budúci týždeň v druhej fáze kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy. „Určite si chcem vylepšiť náladu po tom, ako sme nepostúpili do finále extraligy. Verím, že to zvládneme a postúpime na európsky šampionát. Veľmi sa teším, že sa táto časť kvalifikácie bude hrať v Pezinku. Doma je doma,“ nechala sa počuť Nina. V prvom kole kvalifikácie bola oporou reprezentácie. Slovenky si v apríli zmerajú sily s Kosovom, Gréckom i Španielskom.

Hráčky VKP FTVŠ UK Bratislava už museli jednu horkú pilulku v tomto ročníku stráviť, keď vypadli v semifinále Slovenského pohára. Stroskotali v ňom na VK Nové Mesto nad Váhom. „Na to sa mi zle spomína. Veľmi ťažko som to brala,“ reagovala šikovná ľaváčka, ktorá v bratislavskom klube hosťuje.

V aktuálnej sezóne ju nelimitujú zdravotné problémy s ramenom. „Či som zaznamenala herný progres, to neviem sama posúdiť. Na to sú iní ľudia, ale určite sa lepšie cítim na palubovke ako vlani. V tom minulom ročníku som podstúpila operáciu ramena a možno 90 percent času som hrala s bolesťami.“

Vlani získala Dreisigová s VKP striebornú medailu v extralige. V Slovenskom pohári sa tešila z triumfu, pričom tento klub posilnila krátko pred finále. Zamierila do neho z extraligového Projekt RD SVF. V minulom roku si ako prvá Poltárčanka zahrala za reprezentáciu žien v Zlatej Európskej lige. Vo veľmi mladom veku nastupovala v sezóne 2019/2020 za VK Slovan Rimavská Sobota v prvej lige žien. V roku 2021 sa predstavila na ME do 16 rokov.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album N. Dreisigovej