Poltárčanka Dreisigová ukazuje kumšt v reprezentácii

Volejbalistka Nina Dreisigová sa zúčastňuje na zrazoch reprezentačného družstva do 16 rokov a nastupuje v prípravných zápasoch. Hráčka MVK Poltár sa v nich dokáže presadiť. Priblížila sa k tomu, aby hrala na vrcholnom podujatí. Mladé Slovenky sa totiž pripravujú na majstrovstvá Európy. Ich dejiskom bude v júli Humenné a maďarská Níreďháza.



Dreisigová figuruje v tomto reprezentačnom kolektíve od začiatku jeho formovania. Na klubovej úrovni už dokonca účinkovala v prvej lige žien. V ročníku 2019/2020 hájila farby VK Slovan Rimavská Sobota.

Pikantériou bolo, že Nina vekom patrila do kategórie mladších žiačok, no už zbierala skúsenosti medzi ženami. Ukázala, že je perspektívnou hráčkou. Pôsobenie v Rimavskej Sobote si talentovaná ľaváčka pochvaľovala. Zároveň hrala v spomínanej sezóne za kadetky Poltára, umožnil jej to nový typ hosťovania. Štrnásťročná Dreisigová je použiteľná na viacerých postoch.

Reprezentačné družstvo U16 vedie Michal Matušov. Jedným z jeho asistentov i manažérom tímu je Boris Dreisig z MVK Poltár, ide o otca nadanej Niny. Na začiatku mája bola na reprezentačnom sústredení aj Ema Boľfová z VK Iskra Hnúšťa.



Zdroj: vobraze.sk, foto: Lenka Holčíková