Poltárčanka Dreisigová si zahrá v extralige o titul

Talentovaná Poltárčanka Nina Dreisigová si zahrá vo finále Niké extraligy vo volejbale žien. Prebojovala sa do neho s tímom VKP Bratislava. Ten zdolal v semifinálovej sérii hráčky Hit UCM Trnava 3:2 na zápasy. Vo včerajšom rozhodujúcom piatom dueli bratislavský kolektív pokoril doma Trnavčanky 3:0. „Veľmi sa teším, že si prvýkrát zahrám vo finále extraligy. Myslím si, že sme si to zaslúžili,“ povedala pre vobraze.sk šestnásťročná Nina Dreisigová.
Volejbalistky VKP vyhrali prvé dva zápasy, lenže v ďalších dvoch zvíťazili Trnavčanky. „Vzhľadom na tento priebeh série určite prišli nejaké pochybnosti o tom, či postúpime cez Trnavu, ale dôležité bolo a stále je veriť, že sa to podarí. Trnava nám každopádne nič nedala zadarmo, čo je na jednej strane aj dobre, pretože sme si to museli odmakať. A podarilo sa nám túto sériu zvládnuť,“ uviedla smečiarka i diagonálna hráčka.

Už pred začiatkom semifinálového zápolenia medzi VKP Bratislava a Hit UCM Trnava bolo zrejmé, že o titul zabojuje niektorá odchovankyňa MVK Poltár. Hru Trnavy totiž diriguje z pozície nahrávačky Sofia Sivičeková. Po tom, ako sa vážne zranila v prvom kole prebiehajúcej sezóny nahrávačka Hit UCM Tatiana Grófová, nastupuje na tomto poste pravidelne dvadsaťročná Poltárčanka Sivičeková a ukazuje na ňom nesporný kumšt. „Popravde som ani nejako nevnímala, že za súperky hrala Poltárčanka, v tej zápasovej eufórii si človek niektoré veci ani neuvedomuje, aspoň u mňa je to tak. Som so Sofiou v kontakte, ale nie v nejakom pravidelnom. Naši rodičia sú kamaráti, poznala som ju odmalička, boli sme neskôr spoluhráčkami v kadetskom tíme MVK Poltár,“ priblížila Nina.

Vo finále hráčky VKP Bratislava narazia na Sláviu EU Bratislava. „Netrúfam si odpovedať na otázku, aké sú naše šance vo finále. Je to ťažká otázka. Verím však, že sa nám ho podarí dotiahnuť do víťazného konca. Bude to dobrá séria,“ predpovedá tínedžerka, ktorá si v roku 2021 zahrala na majstrovstvách Európy do 16 rokov a hájila tiež farby VK Slovan Rimavská Sobota v prvej lige žien.

Nina Dreisigová zmenila v priebehu tohto ročníka extraligovej súťaže dres. Z Projektu RD SVF zamierila do VKP Bratislava a so spoluhráčkami sa tešila vo februári z triumfu v Slovenskom pohári. VKP vyhralo vo finále nad bratislavskou Sláviou 3:0. V decembri podstúpila operáciu ľavého ramena. „Viac – menej mám to rameno už v dobrom stave, nejako sa na to už nesústredím. Stále ho posilňujem, potom uvoľňujem a regenerujem. Chvalabohu, všetko ide tak, ako má. Ďakujem za to nášmu fyzioterapeutovi,“ reagovala stredoškoláčka.

Trnavský tím so Sofiou Sivičekovou zabojuje o bronz proti VK Nové Mesto nad Váhom.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album N. Dreisigovej, FB VKP Bratislava, FB Hit UCM Trnava, Zuzana Branišová