Poltárčanka Dreisigová má bronzovú medailu z majstrovstiev Slovenska

Nina Dreisigová
Nina Dresigová s medailou (úplne vpravo)

Volejbalistka Nina Dresigová sa teší z bronzovej medaily. Poltárčanka ju získala s družstvom SŠŠ volejbal Nitra. Dejiskom majstrovstiev Slovenska junioriek bola Bratislava. V slovenskej metropole zápolilo osem kolektívov. „Je to moja prvá medaila z majstrovstiev Slovenska. Jasné, že to mohlo byť aj lepšie umiestnenie, ale hrali sme najlepšie, ako sme vedeli. Nechali sme tam srdce. Žiaľ, v semifinále boli hráčky Slávie UK Dráčik Bratislava lepšie,“ uviedla pre vobraze.sk pätnásťročná Nina Dreisigová. Tá prispela k tomu, že Nitranky obsadili v prvej lige junioriek Západ druhé miesto a priamo si vybojovali účasť na finálovom turnaj.

Nitriansky tím odohral minulý týždeň na M – SR päť duelov, z ktorých štyri vyhral. V záverečnom zápase o tretie miesto pokoril Palas VK Levice 3:0 na sety. Titul získala bratislavská Slávia UK Dráčik. „Naskočila som do diania v štyroch zápasoch. Nehrala som v základnej zostave, mám problémy s ľavým ramenom. Myslím si, že keď som nastúpila, tak som podala dobrý výkon,“ povedala talentovaná odchovankyňa MVK Poltár.

Nina Dreisigová zbierala v tejto sezóne zároveň skúsenosti v Niké extralige žien. Účinkovala v nej vo farbách družstva Projekt RD SVF. V apríli hrala v kvalifikácií o postup na majstrovstvá Európy do 17 rokov. Slovenky obsadili v bulharskej Sofii druhé miesto, ktoré znamenalo, že sa neprebojovali na kontinentálny šampionát. „To, že sme nepostúpili, nie je nič príjemné, skrátka nevyšlo to. Skutočnosť, že sme nepostúpili, ma ani tak nehnevá, skôr ma trápi, že sa nám nepodarilo dotiahnuť do úspešného konca niektoré zápasy a sety, ktoré sme mali vyhrať,“ poznamenala univerzálka Dresigová.

Nina Dreisigová
Nitriansky kolektív s bronzovými medailami

Slovenky najskôr zdolali Španielky 3:1, potom podľahli Nórkam 2:3 a na záver prehrali s domácimi Bulharkami 0:3. „V každom stretnutí som nastúpila v základnej zostave. Keď sa na to pozriem spätne, domnievam sa, že mi ten kvalifikačný turnaj celkom vyšiel. A keď zoberiem do úvahy skutočnosť, že sa tesne pred ním začali aj zdravotné problémy s ramenom, tak boli tie moje výkony super,“ uviedla deviatačka na základnej škole. V januári hrala Nina za reprezentačnú sedemnástku na turnaji MEVZA v chorvátskom Zadare. Už odtiaľ si bolo možné zabezpečiť miestenku na ME. Vo všetkých štyroch zápasoch sa predstavila v základnej zostave. Zverenkyne trénera Pavla Bernátha tam skončili štvrté.

Vlani Dreisigová zápolila na majstrovstvách Európy do 16 rokov. V ročníku 2019/2020 hosťovala v prvoligovom tíme žien VK Slovan Rimavská Sobota. „Zostávam v nitrianskom klube. Bronz nie je zlato, musíme to opraviť,“ naznačila s úsmevom.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album N. Dreisigovej