Odchovankyňa Poltára debutovala v extralige

Nina Dreisigová s číslom 8 v drese Poltára

Poltárčanka Nina Dresigová mala vo štvrtok premiéru v extralige žien. Absolvovala ju v drese tímu Projekt RD SVF, hrajú zaň mládežnícke reprezentantky. Ten v dohrávke druhého kola v Nitre zdolal Prešovčanky 3:2 na sety. Trénerom družstva je Marek Maličký. „Vnímam to ako veľkú česť a úspech. Tiež ako podporu od trénera a nakopnutie,“ okomentovala debut pre obraze.sk Nina Dreisigová. Talentovaná volejbalistka o pár dní oslávi pätnáste narodeniny.

Odchovankyňa MVK Poltár nastúpila v základnej zostave. „Tak popravde povedané, zostala som dosť šokovaná, pretože som sa to dozvedela tesne pred zápasom. No musela som sa naň skoncentrovať. Na začiatku sa mi aj triasli ruky a bol tam stres, ale po prvých loptách to zo mňa opadlo,“ uviedla Dreisigová. V stretnutí zaznamenala štrnásť bodov. „Hralo sa mi výborne, ale ten môj výkon mohol byť ešte aj lepší,“ poznamenala. Po jej boku nastúpili i dievčatá, ktoré v septembri reprezentovali Slovensko na majstrovstvách sveta do 18 rokov v Mexiku.

Nina nečakala, že dostane príležitosť v extralige už na začiatku sezóny. „Ale som za to vďačná,“ zdôraznila diagonálna hráčka, ktorá v júli účinkovala na majstrovstvách Európy do 16 rokov. Tie sa konali v Humennom a v maďarskej Níreďháze.

Dreisigová si to v lete namierila z MVK Poltár na hosťovanie do juniorského tímu SŠŠ volejbal Nitra. V jeho farbách nastúpila pred týždňom v úvodnom kole prvej ligy. Popritom však môže účinkovať tiež v Projekte RD. V ročníku 2019/2020 hosťovala Nina Dreisigová v prvoligovom kolektíve žien VK Slovan Rimavská Sobota, a to vo veľmi mladom veku.

Zdroj: vobraze.sk, foto: Lenka Holčíková