MŠK R. Sobota angažoval dvoch Brazílčanov

Joao Paolo de Lima da Silva (vľavo) a Radauel Kaua Port

Treťoligový MŠK Rimavská Sobota angažoval dvoch brazílskych futbalistov. Novými akvizíciami Gemerčanov sa stali Radauel Kaua Port (19) a Joao Paolo de Lima da Silva (23). „Skúšali sme viacerých zahraničných hráčov a títo dvaja Brazílčania výkonnostne presvedčili trénera Eugena Bariho. Svoju úlohu zohralo tiež ekonomické hľadisko. Obidvaja chcú na sebe ďalej pracovať a zlepšovať sa, dostať sa do vyšších súťaží,“ povedal pre vobraze.sk konateľ MŠK Rimavská Sobota Ondrej Václavik.

Poukázal na to, že v jarnej časti uplynulej sezóny sa na poste pravého obrancu vystriedali viacerí hráči. „Chýbal nám pravý obranca a Radauel Kaua Port hráva práve na tomto poste. Joao Paolo de Lima da Silva je ľavým obrancom,“ dodal Václavik. Ako podotkol, kormidelník mužstva má tiež záujem o nigérijského útočníka Sodiqa Aremu. Ten naposledy pôsobil v FKM Nové Zámky a v R. Sobote absolvoval skúšku.

Sériu prípravných zápasov pred štartom novej sezóny ukončilo rimavskosobotské mužstvo včera, na trávniku treťoligového FK Podkonice remizovalo 2:2. Do streleckej listiny sa v drese MŠK zapísali Kevin Oláh a Matej Vargic.
Soboťania odohrajú v stredu 2. augusta pohárový duel na pôde nováčika šiestej ligy TJ Družstevník Látky. Tento klub posilnil v lete Mário Kurák, ktorý počas kariéry hrával aj v R. Sobote. Látky zdolali minulý víkend v Slovnaft Cupe TJ Sklotatran Poltár 2:1, pričom autorom ich obidvoch gólov bol Kurák.

Hráči MŠK privítajú v nedeľu 6. augusta v úvodnom kole tretej ligy Východ futbalistov TJ Baník Kalinovo. Súťaž bude mať pätnásť účastníkov, odhlásil sa z nej MFK Slovan Giraltovce. Jej nováčikmi sú Stará Ľubovňa Redfox Football Club a MŠK Spišské Podhradie. Do druhej ligy postúpil FK Spišská Nová Ves.

V MŠK R. Sobota budú naďalej pôsobiť Sebastián Gembický, Lukáš Lupták či Adrián Varga, ich hosťovanie sa zmenilo na prestup. Do klubu sa vrátil Bozhidar Krstich, ktorý bol na hosťovaní vo Fiľakove, rovnako to platí aj o Hugovi Ciprusovi. Ten je však kmeňovým hráčom MFK Ružomberok. Z Liptova prišiel na hosťovanie Matúš Krištof, ku ktorému sa má pridať ďalší hráč Ružomberka Matúš Matej. Z Lučenca sa vrátil vekom dorastenec Adam Kurek. Po dlhodobom zranení začal opäť hrávať Matej Vargic. Naopak, z MŠK odišli Erik Ľupták, Adrián Koóš, Miladin Vujoševič, Dominik Iboš či Carl Langa. MŠK R. Sobota je naďalej farmou prvoligového MFK Ružomberok.

Zdroj: vobraze.sk, foto: MŠK Rimavská Sobota