Migaľa si znovu zahrá prvú ligu. Teší sa na to

Lukáš Migaľa so synom Eugenom

Tím MFK Dukla Banská Bystrica obsadil v druhej lige druhé miesto. V jeho kádri mal dvojnásobné zastúpenie okres Rimavská Sobota, a to vďaka Lukášovi Migaľovi a brankárovi Júliusovi Nôtovi. Dukla si v novom ročníku zahrá vo Fortuna lige. Rozhodlo o tom Prezídium Únie ligových klubov.

„Konečne sa splnilo to, čo sme chceli dosiahnuť a Dukla sa vracia do prvej ligy. Mali sme menšiu oslavu, nebolo to nič bujaré,“ povedal pre vobraze.sk tridsaťjedenročný Lukáš Migaľa, rodák z Hnúšte, kde aj začínal s futbalom. Pôvodne mala Dukla zabojovať o prvoligovú miestenku v barážových zápasoch proti FC ViOn Zlaté Moravce – Vráble, lenže po tom, ako sa uvoľnilo v prvej lige miesto po ŠKF Sereď, sa baráž nehrala.

Migaľa patrí medzi opory Banskej Bystrice. Jej kormidelníkom je Stanislav Varga. „Celú sezónu by som zhrnul ako úspešnú aj v mojom podaní. Odohral som takmer všetky zápasy. Dal som jeden gól a mal som aj nejaké asistencie, z ktorých sa tiež teším,“ skonštatoval bývalý rimavskosobotský hráč.

V prvej lige už Lukáš Migaľa účinkoval vo farbách Podbrezovej a strelil v nej jeden gól. Je použiteľný na poste krajného obrancu, prípadne krajného záložníka. Tvrdí, že si Dukla prvoligovú miestenku zaslúžila. O postup bojovala aj vlani i predvlani, ale nedoviedla svoje ťaženie do zdarného konca. „Mám v Banskej Bystrici ešte zmluvu na jeden rok a som rád, že si znovu zahrám najvyššiu súťaž. Zažil som ju jedine v Podbrezovej. Každopádne sa teším na prvoligové pôsobenie v drese Banskej Bystrice. Toto je môj prvý postup, aj keď nie je so zdvihnutým pohárom za druholigové prvenstvo, ale počíta sa aj toto,“ uviedol Migaľa.

V druhej lige kraľovali hráči FK Železiarne Podbrezová a postúpili do prvoligovej spoločnosti. V nej sa má napokon predstaviť tiež MFK Skalica, ktorá skončila tretia, čo súvisí s tým, že FK Senica nebude pokračovať vo Fortuna lige, klub nezískal licenciu pre štart v nej.
„Dukla dlhodobo patrí do prvej ligy. Verím, že tá vzbudí medzi fanúšikmi väčší záujem a nájdu si cestu na štadión. Až samotná Fortuna ligy ukáže či bude Banská Bystrica jej prínosom. Myslím si, že liga bude po zmenách v jej zložení zaujímavejšia. Navyše, hrať by ju mali finančne zabezpečené kluby a teraz zväz zasiahol. Nie je možné, aby niekto nevidel niekoľko mesiacov výplatu,“ povedal Migaľa. Do MFK Dukla Banská Bystrica prestúpil z Podbrezovej v lete 2018. S rodinou žije vo Zvolene.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album L. Migaľu