Mal dôvod na radosť. Lučenčan Kelemen dal prvý gól v NHL

Dosiahol ďalší míľnik v kariére. Lučenčan Miloš Kelemen skóroval prvýkrát v kanadsko-americkej NHL. Oblieka si v nej dres Arizony Coyotes. Gól dal v noci v domácom dueli proti San Jose Sharks, ktorý Arizona prehrala 2:7. Dvadsaťtriročný krídelník z centra Novohradu prekonal brankára San Jose v 56. minúte. Uzavrel gólový účet stretnutia. „Je to splnený sen. Som šťastný, že sa mi to podarilo a padlo to tam,“ uviedol pre vobraze.sk Miloš Kelemen. „Neoslávil som ho nijako, máme dosť nabitý program, takže na oslavy nebol čas. Puk však mám odložený,“ dodal.

Miloš Kelemen odohral deviaty zápas v najprestížnejšej hokejovej súťaži. „Určite to naplnilo moje očakávania. Myslím si, že možno aj nadmieru. Za každý zápas v NHL som rád,“ skonštatoval bronzový medailista zo ZOH v Pekingu. Väčšinu aktuálneho ročníka strávil vo farmárskom Tucson Roadrunners (AHL). Debut v NHL si odkrútil v závere januára.

Má ambície hrať na májových majstrovstvách sveta? „Sezóna ešte prebieha, takže nerád niečo sľubujem. Uvidíme, ako dopadne, a to či už v NHL, alebo na farme. Keď budem zdravý, určite by som rád na majstrovstvá sveta išiel,“ odvetil Kelemen.

Prelomová pre neho bola sezóna 2020/2021, v ktorej získal s HKM Zvolen majstrovský titul a následne sa predstavil na svetovom šampionáte seniorov v lotyšskej Rige. Gól tam dal v dueli proti ruskému tímu. V minulom ročníku hájil farby BK Mladá Boleslav v českej extralige. Kelemen si zahral na dvoch majstrovstvách sveta do 20 rokov. Vo farbách Slovana Bratislava si vyskúšal KHL. S hokejom začínal v Lučenci.

Zdroj: vobraze.sk, foto: Twitter Arizona Coyotes