Lajka obsadil na policajných majstrovstvách Slovenska v džude druhé miesto, Štork skončil tretí

Ádám Lajka

Na majstrovstvách Slovenska útvarov ministerstva vnútra obsadil rodák z Rimavskej Soboty Ádám Lajka v džude druhé miesto. Odchovanec TJ Mladosť Relax R. Sobota zápolil v Pezinku vo váhe do 90 kg. „Druhé miesto považujem za dobré umiestnenie. Je to určite úspech. Predsa len už nie som ani najmladší a mal som súperov, ktorí boli odo mňa mladší. S druhým miestom som bol spokojný. Víťaznú trofej si vybojoval v mojej váhovej kategórii odchovanec lučeneckého džuda Miroslav Novotka, ktorý pracuje na Obvodnom oddelení PZ v R. Sobote. Poznáme sa dlhé roky, dlhodobo súperíme na tatami. Novotka je dobrý džudista, predstaví sa na policajných majstrovstvách Európy. Ja som na nich ešte nebol,“ povedal pre vobraze.sk Ádám Lajka (37).

Na policajných majstrovstvách Slovenska sa podľa jeho slov pravidelne umiestňuje na medailových pozíciách. „Mám na svojom konte aj niekoľko prvenstiev. Čerpám z toho, čo som sa naučil v oddieli džuda TJ Mladosť Relax R. Sobota. Som hrdý, že som v ňom vyrastal. Kondične sa udržiavam a po tejto stránke som na tom veľmi dobre,“ doplnil.

Ozrejmil, že v Policajnom zbore slúži osemnásty rok. „Najprv to bolo Obvodné oddelenie PZ v R. Sobote, potom rimavskosobotské okresné riaditeľstvo a už jedenásť rokov pracujem na Krajskom riaditeľstve PZ v Banskej Bystrici. Vždy som chcel pomôcť nejakým spôsobom ľuďom, ktorí to potrebujú a lákala ma aj uniforma. Moja práca ma napĺňa a baví. Nemenil by som profesiu,“ vyjadril sa Lajka.

Michal Štork (prvý zľava), Miroslav Novotka (štvrtý z pravej strany – v modrom kimone, vedľa Ádáma Lajku)

Jeho záľubou je aj futbal. Dodal, že v tejto sezóne sa k nemu vrátil na súťažnej úrovni a oblieka si dres FK Baník Ľubietová v siedmej lige. „Keďže som sa tam presťahoval, začal som za túto obec hrávať, aj keď nie pravidelne. Džudo preferujem pred futbalom. Ten som začal hrávať pre kondíciu v Rimavských Janovciach a baví ma. Neskôr som ho hrával aj v Jesenskom, Veľkom Blhu, Tajove či v Detve,“ uviedol Ádám Lajka.

Na aprílových policajných majstrovstvách Slovenska v Pezinku obsadil tretie miesto vo váhe do 100 kg Michal Štork. Ten pracuje na Obvodnom oddelení PZ v R. Sobote. Súťažne sa venoval v rimavskosobotských oddieloch jednak džudu, ale aj zápaseniu.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album Á. Lajku