Konateľ MŠK R. Sobota: Starší dorastenci, štrnástka a trinástka by mali ukázať našu silu a kvalitu v mládežníckych kategóriách

Dorastenci MŠK Rimavská Sobota vstúpili včera do novej sezóny ako nováčik stredoslovenskej tretej ligy. Vlani kraľovali v štvrtej lige Juh. „Čakajú nás iní súperi, zmeriame si sily s mestami, táto súťaž bude na vyššej úrovni. Máme stabilizované mužstvo do 19 rokov, sú v ňom dobrí hráči a teda existuje aj predpoklad dosahovania dobrých výsledkov. Myslím si, že dorast prinesie oživenie do R. Soboty a možno aj prispeje k pritiahnutiu lepších hráčov z regiónu, ak sa takí nájdu,“ povedal pre vobraze.sk konateľ MŠK Rimavská Sobota Ondrej Václavik. Na poste trénera devätnástky pokračuje Róbert Wereszký. Asistuje mu skúsený Milan Špaček.

Tretia liga dorastencov je na rozdiel od štvrtej dvojičkovou súťažou. „Najdôležitejšie bolo, aby sme dokázali poskladať mužstvo do 17 rokov, aby sme mali dostatočný počet hráčov pre obidva dorastenecké tímy. To sa nám podarilo. Teraz ukáže čas, ako bude chlapcov motivovať účinkovanie vo vyššej súťaži,“ povedal Václavik. Mladších dorastencov vedie kouč Štefan Vámoš.

Žiaci MŠK sú účastníkmi prvej ligy Stred. Pätnástku naďalej kormidluje Marek Valkučák. Mužstvo v kategórii U14 prevzal Peter Petrán a trinástku zas Jozef Danko, trénerom dvanástky je Marián Kudlík. Soboťania obsadili vlani v kategórii U15 predposledné jedenáste miesto. Koučom mužstva sa pred jarnou časťou minulej sezóne stal Marek Valkučák a odpútal sa s ním z posledného miesta. „Presvedčil ma svojou prácou. V novej sezóne máme opäť cieľ neskončiť na poslednom mieste. Bude to veľmi ťažké, ale všetko je splniteľné. Naša pätnástka je na tom výkonnostne slabšie, vlani sa to ukázalo v kategórii U14. Bohužiaľ, nevieme do tohto ročníka získať kvalitných hráčov z okolia. Ale nasledujúce ročníky žiackych mužstiev sú silné,“ skonštatoval konateľ MŠK.

Zdôraznil, že sa v klube posilnili o kvalifikovaných trénerov. Kým Milan Špaček i Miroslav Kéry sú staronovými tvárami, novou je Jozef Danko. „Devätnástka, štrnástka a trinástka sú mužstvá, ktoré by mali ukázať našu silu a kvalitu v mládežníckych kategóriách,“ avizuje Václavik. Ako dodal, dievčatá sa predstavia v druhej žiackej lige. „Je to atraktívnejšia súťaž než druhá dorastenecká liga, ktorú sme hrali. Práca s dievčatami bola doteraz v MŠK dobrá. Ich novým trénerom sa stal Miroslav Kéry,“ pokračoval.

Negatívum predstavuje tá skutočnosť, že sa klub musí zaobísť bez dotácie od Slovenského futbalového zväzu. „Je nám to ľúto, že sme prišli o dotáciu pre UTM na materiálne vybavenie, pomôcky, dopravu či stravu. Postihlo to aj tri ďalšie kluby. Musíme sa s tým vyrovnať, ale nebude to ľahké. Je to teraz otázka súvisiaca so sponzormi a rozpočtom klubu. Musíme tiež dokázať SFZ, že patríme do dotačného programu. Mali sme splnené potrebné kritériá, teda okrem výsledkov v dvoch žiackych kategóriách v minulej sezóne,“ uviedol Ondrej Václavik.

Mladší dorastenci MŠK R. Sobota

Zdroj: vobraze.sk, foto: FB MŠK R. Sobota a vobraze.sk