Kokavčanka Stieranková má dve bronzové medaily z republikového šampionátu

Armwrestlerka Tamara Stieranková si priniesla dve bronzové medaily z majstrovstiev Slovenska do 23 rokov. Devätnásťročná športovkyňa z Kokavy nad Rimavicou obsadila tretie miesto v pretláčaní pravou a rovnako aj ľavou rukou. Štartovala vo váhovej kategórii do 60 kg. Jej silnejšou rukou je pravačka. Dejiskom republikového šampionátu bola uplynulú sobotu obec Vavrečka v okrese Námestovo. Stieranková háji farby AWK Magnezit Revúca. V jej váhe sa predstavilo päť pretekárok. Bola medzi nimi aj Kokavčanka Emma Horváthová (AWK Magnezit Revúca), ale tá na medailové priečky neprenikla.

Tamara Stieranková sa vlani stala v zápolení pravou rukou majsterkou Slovenska do 23 rokov (do 60 kg), čím rozšírila svoju zbierku titulov a striebro získala v pretláčaní ľavou rukou. Presadila sa aj na ďalších súťažiach, do vitríny jej pribudli tiež dve bronzové medaily z európskeho šampionátu do 23 rokov v Moldavsku a v decembri si prevzala ocenenie pre najlepšiu juniorku za rok 2023. Slovenská asociácia pretláčania rukou ocenila najlepších v Revúcej.

V Kokave sa v apríli uskutočnia majstrovstvá Slovenska seniorov. Stieranková označila za prioritu v tomto roku májové majstrovstvá Európy, ktoré sa budú konať v Bratislave.

Tamara Stieranková s ocenením za rok 2023

Zdroj: vobraze.sk, foto: archív T. Stierankovej