Kokavčania Stieranková a Vojenčák získali tituly. Soboťan Murín skončil druhý

Armwrestlerka Tamara Stieranková z Kokavy nad Rimavicou sa stala majsterkou Slovenska v kategórii do 23 rokov. Zlato získala vo váhe do 60 kg v pretláčaní pravou rukou. V zápolení ľavačkou obsadila striebornú priečku. Devätnásťročná Stieranková však zvádzala súboje aj v kategórii žien a v pretláčaní pravou rukou (do 60 kg) sa umiestnila rovnako na striebornej pozícii. Na nepopulárnom štvrtom mieste skončila v ľavačke. Tamara háji farby AWK Magnezit Revúca. Je maturantkou na Strednej zdravotníckej škole v Banskej Bystrici. Dejiskom republikového šampionátu bola v sobotu Revúca.

„Dala som to. Zlatú medailu som nezískala len tak. Bola za tým makačka. Teším sa z nej. Je to môj celkovo štvrtý titul majsterky Slovenska. Druhé miesto medzi ženami má u mňa veľkú cenu. Bola to náročná kategória, takže som rada, že som si odniesla striebro. Čo sa týka druhého miesta v kategórii do 23 rokov, nemôžem povedať, že som sklamaná. Viem, že ľavú ruku nemám takú dobrú ako pravú,“ povedala pre vobraze.sk Tamara Stieranková.

Titul si vybojoval tiež skúsený Ján Vojenčák z Kokavy (do 80 kg, ľavá ruka) i legendárny Ján Germánus (do 100 kg, pravá ruka). Ten je zároveň šéfom Slovenskej asociácie pretláčania rukou, pričom Vojenčák je vo výkonnom výbore. V kategórii masters bral zlato Norbert Smekal (do 90 kg, ľavá ruka). Okrem týchto troch členov revúckeho klubu však prenikli na medailové pozície aj ďalší zástupcovia AWK Magnezit. Bol medzi nimi tiež Miroslav Murín z Rimavskej Soboty, ktorý získal striebornú medailu (do 70 kg, ľavá ruka). Druhé miesto takisto obsadil Jakub Komenda z Kokavy (do 80 kg, ľavá ruka).

Tamara Stieranková, Miroslav Murín, Ján Vojenčák, Ján Germánus, Jakub Komenda i Marek Hlodák (skončil tretí vo váhe nad 100 kg, pravá ruka) z revúckeho klubu figurujú v širšej nominácii na júnové majstrovstvá Európy. Tie sa uskutočnia v Moldavsku.

Časť výpravy AWK Magnezit Revúca: Tamara Stieranková (vľavo), Ján Vojenčák (v bielom), vedľa neho Jakub Komenda

Zdroj: vobraze.sk, foto: album T. Stierankovej