Klenovský bedmintonista Fotta hral na turnaji v Prešove vo finále. Fodor obsadil dve bronzové priečky

Samuel Fodor (druhý zľava)

Bedmintonista Jakub Fotta (Družstevník Klenovec) obsadil na áčkovom turnaji Grand Prix v kategórii do 17 rokov striebornú priečku. Jeho dejiskom bol uplynulý víkend Prešov. Fotta postúpil do finále vo dvojhre. Na stupne víťazov sa dostal v centre Šariša aj Klenovčan Samuel Fodor. V obidvoch párových disciplínach sa umiestnil na bronzovej pozícii.

Jakub Fotta bol vo dvojhre nasadenou päťkou. Aj keď vekom patrí medzi starších žiakov, presadil sa v kategórii mladších dorastencov. V úvodnom kole mal voľný žreb. Vďaka trom vyhratým duelom sa Fotta prebojoval do finále a v ňom nestačil na nasadenú jednotku Suchého (BKK Sliač), ktorému podľahol 0:2 na sety.

Po boku klenovského hráča Samuela Fodora hral vo štvorhre Matyáš Šulek (AS Trenčín). Boli najvyššie nasadeným párom. V úvodnom kole mali voľný žreb. Vo štvrťfinálovom dueli zvíťazili, lenže v semifinále podľahli vo veľmi vyrovnanom zápase dvojici Berezovskij/Kovaľ (PBA Prešov) 1:2. Fodor so Šulekom prehrali rozhodujúce tretie dejstvo najtesnejším rozdielom 23:25. Ich premožitelia boli nasadenými trojkami.

Partnerkou Fodora bola v mixe Eva Sárená (KBC Košice). Ako nasadené sedmičky postúpili do semifinále. V úvodnom kole mali voľno. Prešli cez dva páry a v zápase o postup do finále nestačili na dvojicu Suchý/Sopková (BKK Sliač, BC Prešov), ktorej podľahli v dvoch setoch. Suchý so Sopkovou boli štvrtým najvyššie nasadeným párom a na turnaji napokon triumfovali, keďže zvládli aj súboj o prvenstvo na ňom.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album M. Fodorová a E. Fottová