Klenovskí bedmintonisti získali medaily v Žiline

klenovský bedmintonista Samuel Fodor

Bedmintonista TJ Družstevník Klenovec Samuel Fodor si priniesol tri medaily z áčkového turnaja Grand Prix do 15 rokov. Jeho dejiskom bola v sobotu Žilina. Fodor získal zlato vo štvorhre, v mixe bral striebro a vo dvojhre bronz. Do zbierky klenovského hráča Jakuba Fottu pribudli dva cenné kovy.

Po boku Samuela Fodora hral v debli Aleš Koščák (CEVA Trenčín). Boli nasadenými dvojkami. V úvodnom kole mali voľný žreb. Potom dva zápasy vyhrali a vo finále sa mali stretnúť s najvyššie nasadenou dvojicou Barč/Kozinka (Huncovce, CEVA Trenčín). Tá však na tento duel nenastúpila, a tak sa víťazmi štvorhry stali Fodor s Koščákom. Klenovčan Fotta obsadil s Ondrejom Poľanským (SP Dolný Kubín) tretie miesto. V súboji o postup do finále nestačili v dvoch setoch práve na pár Fodor/Koščák.

Partnerkou Fodora bola v mixe Vanessa Osadská (SP Dolný Kubín). Ako tretí najvyššie nasadený pár mali v prvom kole voľný žreb. Do finále sa prebojovali vďaka trom vyhratým zápasom. O turnajový primát si to rozdali s dvojicou Kozinka/Hálová (CEVA Trenčín). Nasadené jednotky duel o prvé miesto zvládli a zdolali Fodora s Osadskou 2:0 na sety, pričom obidva sa skončili najtesnejším rozdielom.

Samuel Fodor a Aleš Koščák obsadili prvé miesto

Hoci patrila Samuelovi Fodorovi vo dvojhre pozícia nasadenej jednotky, nepredral sa do finále. V semifinále ho zastavil Berezovskij (PBA Prešov), ktorému podľahol 1:2. Prešovský bedmintonista si napokon vybojoval zlato. Fodor mal v úvodnom kole voľno a v ďalšom priebehu podujatia dva duely vyhral. Bronz získal Jakub Fotta, ktorý bol nasadenou štvorkou. Prešiel cez dvoch súperov a v semifinále mu vystavil stopku Kozinka (CEVA Trenčín). Prehral s ním 1:2.

Zdroj: vobraze.sk, foto: M. Fodorová