Klenovskej bedmintonistke Fodorovej pribudli do zbierky dve strieborné medaily i bronz

Laura Fodorová (vľavo) a Terézia Sopková

Dve strieborné a jednu bronzovú medailu si ukoristila bedmintonistka Laura Fodorová (Družstevník Klenovec) na áčkovom turnaji Grand Prix do 13 rokov. Jeho dejiskom bol v sobotu Dolný Kubín. Vo dvojhre bola Fodorová druhou najvyššie nasadenou hráčkou. V úvodnom kole mala voľný žreb. Vďaka trom vyhratým zápasom, v ktorých si počínala suverénne, postúpila do finále. Narazila v ňom na Lilianu Šarlayovú (BKR Púchov). Klenovčanka prehrala s nasadenou jednotkou 1:2 na sety a musela sa tak uspokojiť so striebrom.

Druhý kov strieborného lesku získala Laura Fodorová v mixe. Zápolila v ňom po boku Martina Mathiasa Kozinku (CEVA Trenčín). Ako nasadené dvojky mali v prvom kole voľno. Presvedčivým spôsobom sa prebojovali do finále. Na ceste do neho prešli cez tri dvojice. V súboji o prvenstvo na podujatí však podľahli najvyššie nasadenému páru Koščák/Skorkovská (CEVA Trenčín, BKR Púchov) 0:2.

Vo štvorhre dievčat obsadila klenovská bedmintonistka bronzovú priečku. Fodorová v nej hrala s Teréziou Sopkovou (BC Prešov). Boli nasadenými štvorkami. Vyhrali dva duely a v semifinále nestačili na púchovský pár L.Šarlayová/Skorkovská, prehrali s ním 0:2. Ich premožiteľky boli nasadenými dvojkami a turnaj napokon vyhrali.

„Dcéra Laura prežívala sklamanie z druhého miesta vo dvojhre. Rovnako ako pred týždňom na medzinárodnom turnaji v Trenčíne prehrala vo vzájomnom zápase so Šarlayovou 1:2, pričom opäť vyhrala úvodný set, ale potom začala robiť chyby, jednoducho ako cez kopirák. V mixe sme očakávali, že s Kozinkom postúpia do finále. V ňom sa im však už nedarilo, nemali na súperov. Vo štvorhre bola účasť v semifinále objektívne stropom, ktorý mohli Laura a Sopková dosiahnuť,“ uviedla pre vobraze.sk Martina Fodorová, mama talentovanej klenovskej hráčky a začínajúca trénerka.

Laura Fodorová s Martinom Mathiasom Kozinkom

Zdroj: vobraze.sk, foto: album M. Fodorovej