Klenovské žiacke družstvo postúpilo na majstrovstvá Slovenska v bedmintone

Klenovský tím je úplne vľavo

Na majstrovstvách Slovenska zmiešaných žiackych družstiev v bedmintone sa predstaví TJ Družstevník Klenovec. Účasť medzi slovenskou elitou si zabezpečil klenovský tím uplynulý víkend. Na oblastných majstrovstvách Východ obsadil v Dolnom Kubíne druhé miesto. Dva najlepšie tímy si na nich vybojovali miestenku na národný šampionát. Klenovec dosiahol bilanciu tri výhry a jedna prehra. Na Orave zápolilo sedem kolektívov. Lídrami Družstevníka boli Jakub Fotta a Laura Fodorová. Družstvo okrem nich tvorili Matúš Ulický, Dávid Samáš, Ema Pauková a Laura Fiľová.

Družstevník zdolal v kvalifikačnom zápase ZŠOK Spišská Nová Ves 7:0. V skupinovej fáze si klenovské družstvo poradilo s béčkom SP Dolný Kubín 4:3 a nad Lokomotívou Košice zvíťazilo 5:2. V zápase o prvenstvo na oblastných majstrovstvách Klenovčania podľahli áčku SP Dolný Kubín 3:4.

„Cestovali sme do Dolného Kubína s ambíciami obsadiť postupové druhé miesto. Podarilo sa nám tento cieľ naplniť, čo ma teší. Do kariet nám zahrali aj absencie niektorých hráčov v zostavách našich súperov,“ povedal pre vobraze.sk vedúci bedmintonového oddielu TJ Družstevník Klenovec Ivan Majorský. Ako dodal, na majstrovstvách Slovenska by chceli obhájiť striebornú medailu z minulého roka. „Pokúsime sa o to. V porovnaní s vlaňajškom nie je súčasťou nášho družstva Samuel Fodor, keďže už vekom patrí do dorasteneckej kategórie,“ uviedol Majorský.

Majstrovstvá Slovenska zmiešaných žiackych tímov sa v máji uskutočnia v Dolnom Kubíne. Prebojovali sa ne Dolnokubínčania, Klenovčania, ale aj zástupcovia klubov BARBAR Skalica a AC UNIZA Žilina.

Družstvo Družstevníka Klenovec v popredí

Zdroj: vobraze.sk, foto: FB SZBe a D. Pauko, archív M. Fodorovej