Klenovské bedmintonistky dominovali vo štvorhre na turnaji v Trenčíne

ilustračné foto

Bedmintonista Richard Šmatlák obsadil vo dvojhre na áčkovom podujatí Grand Prix v Trenčíne tretie miesto. Dvadsaťštyriročný odchovanec klenovského Družstevníka, ktorý háji farby Lokomotívy Košice, bol nasadenou štvorkou. Šmatlák vyhral tri zápasy a v semifinále ho zastavil najvyššie nasadený Vícen (Lokomotíva Košice). Rodák z Hnúšte prehral s neskorším víťazom turnaja 0:2 na sety. Richard Šmatlák sa umiestnil na bronzovej pozícii rovnako vo štvorhre. Po jeho boku hral Richard Pavlík (Slávia TU Zvolen).

Na áčkovom bedmintonovom turnaji v kategórii do 11 rokov sa tešil z triumfu vo štvorhre pár Ema Pauková/Laura Fiľová (TJ Družstevník Klenovec). Klenovské hráčky boli na podujatí Grand Prix v Trenčíne nasadenými štvorkami. V úvodnom kole mali voľný žreb a vďaka trom vyhratým zápasom postúpili do finále. V súboji o zlato potom dvojica Pauková/Fiľová zdolala najvyššie nasadený pár Benková/Sopková (BK MI Trenčín, Prešov) 2:0.

Laura Fiľová okrem toho obsadila vo dvojhre tretie miesto. Ako turnajová šestka podľahla v semifinále Petre Orosovej (BK Rimavská Sobota) 0:2. Orosová bola nasadenou jednotkou. Jej víťazné ťaženie zastavila vo finále Sopková (Prešov). Rimavskosobotská hráčka s ňou prehrala 0:2 a do zbierky pribudla Orosovej strieborná medaila.

Dávid Samáš (TJ Družstevník Klenovec) prenikol na medailové pozície vo dvojhre i vo štvorhre. V obidvoch disciplínach obsadil zhodne tretiu priečku. Jeho partnerom v debli bol Denyell Lucas Papp (BC Prešov).

Zdroj: vobraze.sk, foto: album R. Šmatláka