Víťazka volieb v Tornali Erika Győrfiová plánuje riadiť moderné, bezpečné a transparentné mesto

Erika Győrfiová

V Tornali nastanú po komunálnych voľbách zmeny vo vedení mesta. Najviac hlasov získala Erika Győrfiová. Ako primátorku ju chcelo vidieť 1 072 voličov, čo predstavuje takmer 43 percent. Víťazka volieb doteraz pôsobila na poste hlavnej kontrolórky v Tornali. Zastávala ju viac ako desať rokov. V rokoch 2003 až 2011 bola aj riaditeľkou Daňového úradu v Rimavskej Sobote.

Na primátorskej stoličke v Tornali vystrieda Annu Szögedy, ktorá sa o funkciu ďalej už neuchádzala. Zastávala ju štyri volebné obdobia. Zmeny nastanú aj v zložení zastupiteľstva.

„Voľby z môjho pohľadu dopadli dobre. Som rada, že mestské zastupiteľstvo po dlhšom čase znova bude mať dve poslankyne v osobe Drahomíry Danišovej a Izabely Esztergályosovej. Tiež ma napĺňa uspokojením fakt, že z môjho tímu sa dostali do MZ šiesti poslanci, a veľmi ma teší úspech Zoltána Antala, ktorý sa dostal aj do samosprávy BBSK, čo znamená, že po deviatich rokoch znova budeme mať zástupcu v župnom parlamente. Aj politické aj osobnostné zloženie MZ je dobré, myslím si, že sa nám bude dobre a transparentne spolupracovať a potvrdíme to po štyroch rokoch aj výsledkami,“ povedala pre vobraze.sk Erika Győrfiová.

Podľa jej slov potrebujú najprv dotiahnuť do úspešného konca začaté a rozbehnuté projekty. Ako doplnila, ide o revitalizáciu vnútrobloku sídliska Stred, vybudovania atletického areálu v priestoroch ZŠ P.J.Šafárika, a s BBSK projekt vybudovania Centra integrovanej starostlivosti v areáli terajšieho Centra voľného času. Z ďalších plánov chcú pokračovať v oprave ulíc a chodníkov, otvoriť a zatraktívniť plážové kúpalisko, revitalizovať mestský park Zoltánku, podporiť výstavbu oddychových a relaxačných zón v meste. „Plánujeme výstavbu nájomných bytov, obnoviť historickú budovu Biely kôň, organizovať pravidelné stretnutia primátora a zamestnancov úradu s obyvateľmi a čo je snáď najaktuálnejšie podať pomocnú ruku odkázaným v nastávajúcom ťažkom období,” doplnila.

Plánuje uskutočniť energetický audit mestských organizácií a tiež poveriť niekoho zo zamestnancov úlohou akéhosi energetického referenta. „Úsporné opatrenia sú aj tu nevyhnutné, ale nebude sa to týkať prepúšťania ľudí zo služieb mesta,” hovorí a dodáva, že prípadné personálne rošády, riešenie funkcií víceprimátora, prednostu mestského úradu a tiež uvoľnenej funkcie hlavného kontrolóra budú riešiť až po ustanovujúcom zasadnutí mestského zastupiteľstva. To je plánované na 24. novembra.

Erika Győrfiová nie je členkou žiadnej politickej strany, ale jej kandidatúru podporila koalícia strán Hlas – sociálna demokracia, Aliancia-Szövetség a Sme Rodina. Vyšla ako víťazka komunálnych volieb spomedzi štyroch kandidátov na primátorské kreslo.

Zdroj: vobraze.sk