Klenovčanka Bálintová kraľovala vo štvorhre

Nikoleta Bálintová

Bedmintonistka Nikoleta Bálintová triumfovala vo štvorhre na áčkovom turnaji Grand Prix v Trenčíne. Dvadsaťpäťročná odchovankyňa klenovského Družstevníka háji farby DBK Bratislava. Jej partnerkou bola Lucia Vojteková (DBK Bratislava). Ako nasadené štvorky postúpili do finále a v ňom si poradili s najvyššie nasadenou dvojicou. Bálintová s Vojtekovou zdolali pár Chmurovičová/Tomčová (Prešov, Košice) 2:0 na sety. Predtým prešli cez dve dvojice a v prvom kole mali voľný žreb.

Nikoleta Bálintová prenikla na pódiové pozície tiež vo dvojhre a v mixe. V singli obsadila tretiu priečku, v boji o postup do finále nestačila v dvoch setoch na Tomčovú (Lokomotíva Košice). Jej premožiteľka potvrdila pozíciu nasadenej jednotky a podujatie vyhrala. Klenovčanka Nikoleta bola nasadenou trojkou.

V mixe hrala Bálintová po boku dvadsaťtriročného Richarda Šmatláka, ktorý je rovnako odchovancom klenovského bedmintonu, ale oblieka si dres Lokomotívy Košice. Skončili na bronzovej pozícii, ako nasadené štvorky stroskotali v semifinále na dvojkách. Dvojica Šmatlák/Bálintová prehrala s párom Tomčko/Tomčová (Lokomotíva Košice) 0:2.

Richard Šmatlák obsadil tretie miesto aj vo štvorhre, jeho partnerom bol Bohumil Kašela (Lokomotíva Košice). V semifinále im vystavila stopku dvojica Vachálek/Vícen (Spoje Bratislava, Lokomotíva Košice), ktorej podľahli 0:2. Vachálek s Vícenom, najvyššie nasadený pár, zvládli následne aj finálový duel. Šmatlákovi s Kašelom patrila pozícia nasadených trojok.

Zdroj: vobraze.sk, foto: archív N. Bálintovej